sunnuntai 15. lokakuuta 2017

JK1!Kuten aikaisemmista postauksista on voinut lukea, ei ne jälkitreenit aina ole ihan nappiin menneet. Koetta edeltävänä iltana Myylle tehtiin 500 metrinen jälki kuudella kepillä. Jana oli oikeastaan vasta ensimmäistä kertaa todella hyvä! Viisi keppiäkin löytyi kovasta tuulesta huolimatta, joten kokeeseen lähdettiin luottavaisin mielin intoa puhkuen.

Koepaikka irtosi tällä kertaa Kangasalalta. Tuomarina tuomarimuutoksen jälkeen oli Virve Köppä. Koepaikalla ajaessa ei vielä satanut, mutta kuten tähän syksyyn ja kesäänkin on vahvasti kuulunut, vesisade alkoi heti kun saavuttiin kokoontumispaikalle ja sadetta riittikin sitten koko päiväksi.

Aloitettiin jäljellä. Autoletkassa mentiin maastoihin ja ratamestari kertoi mihin kukin jäi. Pitkältä tuntuvan odotuksen jälkeen, tuomari lopulta tuli ja oli aika lähteä metsään. Myy oli kovasti tohkeissaan ja yritin parhaani mukaan rauhoittaa sitä ennen janalle lähetystä. Lähti suoraan ja halukkaasti, mutta tällä kertaa ei yhtään rynninnyt! Hyvä Myy! Ensimmäinen keppi nousi aika pian. Sitten pieni väli, jonka jälkeen nousi toinen keppi. Tultiin aukion reunaan ja Myy nosti kuonon ilmaan ja vaihtoi suuntaa. Hetken seurasin, mutta olin jotenkin sata varma, että tarkastaa nyt jotakin riistanhajua. Jotain hyötyä mejästäkin, jossa oppii ainakin koiran lukutaitoa... Sanoin Myylle aika napakasti, että jälki. Kilttinä tyttönä palasi ihan samaan kohtaan mistä oli lähtenyt, kulki hetken ja nosti kolmannen kepin. Huh, oltiin siis yhä jäljellä. Jatkettiin vähän matkaan ja vastaan oli tulossa autotie ihan parin metrin päässä! wtf! Kolme keppiä ja tie! Jarrutin Myytä voimakkaasti. Myy vetää tietä kohti ja kääntyy sitten tien suuntaisesti oikealle. Ei alojälki voi mitenkään kulkea näin lähellä tietä ja kulkea tien suuntaisesti?! Vai voiko? Myy oli hyvin vahvasti sitä mieltä, että voi ja veti eteenpäin kuin höyryjuna, vaikka jarrutan täysillä. Sitten nousee keppi! Ollaan jäljellä! Nyt vaan rauhassa ja maltilla loppuun. Löytyy kuudeskin keppi ja vähänkö repeilen ilosta. Viisi keppiä taskussa ja nyt keppejen palautuspaikalle. Aikaakin on vielä ihan runsaasti.

Janalta tulee täydet 40/40! Näytti kuulema tosi hyvältä sanoi ratamestarikin ja olihan se sitä!

Esineruutu myös hyvä. Pisto ja esine. Myy hauskuutti yleisöä kun oli selvästi sitä mieltä, että eihän tämä tähän vielä voinut loppua, kun tultiin pois jo yhden esineen jälkeen. Pisteet 29/30.

Maastosta 179 pistettä ja sitten siirryttiin tekemään tottikset. Ei mitään ihmeempiä liikevirheitä. Ääntely alkoi siinä vaiheessa kun lähestyttiin noutoja. Pisteitä tällä kertaa 80 p. ja se riitti JK1 koulariin yhteispisteillä 259! Kuudesta koirakosta kaksi sai tuloksen, joten täytyy olla kyllä tyytyväinen Myyn tekemiseen haastavissa olosuhteissa. On se vaan aika murunen. 💝

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti