tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ennen koetta


Saatiin jälkikoepaikka! Sai soittaa tyyliin 153 puhelua ennen kuin edes pääsi läpi (vaan kuullakseen, että päästiin varasijalle) ja sittenkin tärppi tuli ihan muualta päin Suomea. Saa taas vähän ajella, mutta parempi ajella kun jäädä kokonaan ilman koepaikkaa ja lomallahan tässä ollaan. Uusi paikka ja ihan uudet haasteet odottavat. Nyt pitäisi siis hyppiä riemusta ja näin olisin tehnytkin vielä eilen, mutta se oli eilen se... Viimeiset jäljet kun ovat olleet ihan luokattoman huonoja.

Myyn kootut mökkijäljet (janatreenejä, janan pituus 30 metriä, vanhenemisaika tunti) viikon varrelta:
  1. Jälki: Jälki vasemmalle kahdella kepillä: Kaahotti alun. Otti takajäljen, palautin jäljelle kutsulla ja näyttämällä oikean suunnan. Nosti molemmat kepit varman oloisesti. 
  2. Jälki: Jälki oikealle kahdella kepillä: Lähti määrätietoisesti, suoraan ja mikä parasta, riittävän rauhallisesti janalta. Nosti myös hyvin jäljen. Molemmat kepit myös nousivat varman oloisesti. Tämä oli hyvä! Mielentila oli juuri se mitä haen.
  3. Jälki: Jälki lähti oikealle kolmella kepillä. Hirmuista säätöä etsiä missä janamerkit ovat ja mistä jälki alkaa. Lähetin väärästä paikasta ja tämä tietenkin sekoitti koiraa. Harmitti koiran puolesta, joka kuitenkin yritti sieltä missä mitään ei ollut. Piti soittaa välillä jäljentekijälle mökille, että mistä vitusta se jälki alkaa jne. Ei näin, mulla on kuitenkin (vielä) maailman paras jäljentekijä kotona.. 💓Loppujen lopuksi löydettiin kai se jälkikin kun viimeinen keppi nousi... onneksi oli edes se korvaava jälki tälle päivälle, eli jälki nro. 4. vaikka ei sekään hyvin mennyt.
  4. Jälki: lähti oikealle kolmella kepillä. Myy lähti hyvin, mutta ei kuitenkaan irronnut riittävän syvälle suoraan. Kaartoi jossain 25 metrissä vasemmalle, pyöri ja hyöri ja oli jotenkin epävarma. Annoin apuja oikeaan suuntaan, mikä ei koskaan hyvä juttu, koska lisää koiran epävarmuutta ja haittaa sen itsenäistä työskentelyä. Olisin näin jälkeenpäin ajatellen voinut vaan lähettää uudelleen. Toinen ja kolmas keppi nousivat, ensimmäinen jäi, joten tässäkin alku säätämistä. 
Vähän on siis ristiriitaiset fiilikset. Parhaana päivänä koe voi mennä hyvin, mutta huonona mikään ei onnistu. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti