sunnuntai 5. kesäkuuta 2016

Pari viikkoa kokeeseen...

Koe lähestyy ja tottiksia on käyty tekemässä Koirakorvessa. Ammuntaa on jatkettu säännöllisesti ja reagointi alkaa olla jo hyvin vähäistä. En olisi uskonut, että saadaan siedätettyä näinkin hyväksi näin lyhyessä ajassa!Luovutukset ovat tällä hetkellä se heikoin juttu, josta pisteitä varmasti ropisee, mutta muuten pakka pysyy kutakuinkin kasassa. Tilannetta ei helpota ainakaan yhtään se, että heitot ovat toisinaan kelvottoman huonoja. Aina en korjaa heittoja vaan olen opettanut Myyn siihen, että vinotkin heitot haetaan ja tullaan aina esteen yli. Kerran A-lla kapula pyöri sen verran vinoon, että Myy kiersi esteen mitä ei ole tehnyt sitten alkuharjoittelun. Seuraamisessa pientä edistämistä ja kontaktin katoamista kun mennään suoraa ja takana ammutaan. Korjaa kuitenkin täyskäännöksen jälkeen kontaktin paremmaksi. Eteenmenossa vasta toisella käskyllä maahan ja vähän jousillahan tuo on valmistavan osuuden kun tietää mitä seuraavaksi tapahtuu... Paljon on tehtävää kokeen jälkeen, mutta tiedetäänpähän ainakin mitä pitää treenata.

Myy sai toimia myös häiriökoirana toisten treenatessa beehoon kaupunkiosuutta. Myy ei provosoidu toisista koirista, joten se oli tähän tehtävään sopiva. Nätisti ohitteli toisia koiria häntä rennosti roikkuen.

Hakuiltukin on pari kertaa. Tiistaina oli helteinen ilta ja hyvä tilaisuus kokeilla millä tavalla rata kulkee kun on kuuma. Etukulmista löydöt, kaksi umpparia kaksi tyhjää, yksi löytö. Myy teki kuumuudesta huolimatta hyvän ja tasapainoisen radan, joten oikein tyytyväinen. Lauantaina hakuiltiin viileämässä säässä ja ihan uusissa maastoissa. Maasto oli aika peitteistä ja rinnettäkin löytyi. Etukulmat hyvin (molemmissa oli ukot), väliin pari tyhjää. Viimeinen maalimies olikin haastavin. Haki hyvin rullan, mutta pudotti rullan ennen keskilinjaa. Ei hahmottanut keskilinjalta missä olen (ei saa minkäänlaisia apuja näin kokeen alla) ja tämä taisi hämmentää Myytä. Pari kertaa piti lähettää uudelleen ennen kuin saatiin onnistuminen. Toisaalta tässäkin kaksi mm. oli jo ylhäällä, joten koetta ajatellen tulos olisi saatu. Yhdet hakutreenit vielä tiistaina ja sen jälkeen seuraava kerta hakuillaan kokeessa.

Agissa käyty viikon aikana kerran ja tehty kuvan viikkorataa. Rytmittäminen sujuu ja perusasiat osataan. Nyt työn alla onkin saada kontakteille lisää vauhtia. Myyn kontaktithan ovat hitaat ja varsinkin puomilla menetetään paljon arvoikkaita sekunteja. Nyt on tehty ns. pentutreeniä puomille. Hetsaus puomille ja lennosta matkaan. Palkkaus puomin jälkeen. Tähän toistoja niin monta, että saatiin ravi muuttumaan lopulta jopa hetkittäin laukaksi. Agista pidetään kisataukoa syksylle ja muutenkin treenataan aiempaa vähemmän. Kolmen viikon päästä alkaa kesäloma, josko sitten ehtisi tekemään ainakin jotain pientä.

Sitten vähän muunlaista kesäfiilistelyä. Uimakausi on myös avattu. Aika usein käy mielessä, että josko sitä vepeäkin päästäisiin joskus vielä jatkamaan. Tällä hetkellä aika ei vaan riitä, joten on tyydyttävä vaan muunlaiseen pulikoimiseen.


Kikkarillakin on vähän ehditty kurvailemaan. Sunnuntain aamulenkki.
Aidattu piha on kyllä niin loistava koiraperheessä. Tosin joku puutarhafriikki ei ehkä olisi yhtä ilahtunut yhdistelmästä koirat ja puutarha... Nurmikkohan meillä ei enää oikeastaan edes kasva vaan piha muistuttaa enemmän crossirataa kurveineen. En jaksa tuosta murhetta kantaa. Tuodaan pihalle sitten joskus lisää multaa kun isoja koiria ei enää ole. Pääasia, että koirat voivat hyvin.

Paimenten leikkiessä vartiointiakaan ei ole laiminlyöty. Täällä vartioin minä! 230 cm korkea piha-aita ja Moore. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti