keskiviikko 25. toukokuuta 2016

MökkitreenejäPäivitykset laahaavat näemmä jäljessä kun puuhaa on vaikka kuinka ja paljon näin kesän kynnyksellä. Viikonloppu vierähti mökillä ja oli kyllä mukavaa. Joka kerta kun mennään mökille, koirat jotenkin hauskasti taantuvat. Myystä tulee taas ihan pentu hepuleineen ja kuopan kaivamisineen. Se saattaa myös innostua haukkumaan jollekin koppakuoriaiselle ihan tosissaan.... : ) Tai sitten joku keppi pistää ärsyttämään.Moorekin nuortuu silmissä ja se se vasta mainio on! Juoksee hepulirinkiä, puskee ihmisiä kuin kissa ja murisee samalla. Lenkilläkin vetää hihnassa ja muutenkin käyttäytyy samalla tavalla kuin mitä nuorempanakin. Ei viikonlopun perusteella uskoisi, että partaferrarilla on ikää kohta 10. On se niin rakas ja ihana. Vanhoissa koirissa on kyllä jotain ihan käsittämättömän suloista ja luonne vaan jalostuu koko ajan paremmaksi. Romeo taas on aina ollut vähän muutosvastarintainen. Jos se saisi valita, vahtisi varmaan mieluiten omaa kotipihaa 24/7. Se on aina vaan yhtä onnellinen kun tullaan mökiltä kotiin ja pääsee takaisin omille tiluksilleen ruopimaan ja lussuttamaan palloaan. Ei sillä, etteikö se mökillä viihtyisi, mutta sille mieluisin paikka on selvästi oma koti.


Tähän aikaan vuodesta luonto on kyllä ihan huumaavan kaunis. Oli ihana samoilla koirien kanssa metsissä ja nauttia. Aamulenkeillä Moorekin oli mukana. Yhtään punkkia en ole vielä yhdestäkään koirasta tänä kesänä bongannut, joten punkkilitkut odottavat vielä laittoa.


Illat olivat myös upeita. Lintujen äänet, muuten täysin hiljaista. Myy kahlaili paljon järvessä, mutta koirat eivät varsin uineet. Vesihännän pelossa en niitä siihen kannustanut kun vesi on kuitenkin vielä kylmää. Riippuu tietty keneltä kysyy. H. ui molempina päivinä. Molemmille paimenille tehtiin lauantaina esineruudut. Alle kahden minuutin Myy toi kolme esinettä ja Romeokin tapansa mukaan löysi kaikki. Tuuli kohdallaan, joten osaavathan nuo nenäänsä käyttää.

Myyn esineet
Rompsun esineetMyyn jälkitreenit sen sijaan menivät janan osalta plörinäksi. Lauantaina pelkkää janatreeniä, muistaakseni kertaa neljä. H. näytti janalta Myylle ruokapurkkia, josta suora linja lähetyspaikkaan. H.n ehtiessä takaisin, lähetin koiran toivoen, että menisi suoraan. Pari kertaa lähti kaartamaan vasemmalle. Meni sitten suoraankin, mutta oppiko muuta kuin nostamaan ja etsimään purkin... ?Täytyy miettiä vielä. Kuva kertoo paljon siitä millä asenteella janalle lähdetään...Sunnuntaina tehtiin jälki (n. 500 m.) lyhyellä janalla ja neljällä kepillä. Alku aika kaahottamista mutta tällä kertaa janakin meni ihan nappiin. Oliko sitten tuuria vai taitoa? Jälki lähti vasemmalle. Oikea taisi olla se vaikeampi puoli, joten seuraavaksi sinne. Kolme keppiä nosti hyvin, mutta toisesta kepistä porhalsi yli. 

Kooste jäljeltä


Pihassa tehtiin vielä muutamia noutoja ja pitotreeniä. Ehkä jotain valoa tunnelin päässä. Tajuaa viimein, ettei tarvitse heti luovuttaa kun tuon kädet kapulalle. Muuten vaan lähinnä hengailtiin. Saunottiin, syötiin ja katsottiin kiekkoa. On se mukavaa kun kesä on täällä taas. :)


>> kuvia & >> treenikuvat

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti