perjantai 26. kesäkuuta 2015

LOMALLE lomps...! :)

... ja kuten otsikkokin kertoo, viiden viikon kesäloma on alkanut. On sitä lomaa odotettukin! Kesällä reenataan fiiliksen mukaan ja katsellaan mitä jaksetaan vai jaksetaanko yhtään mitään.

Maanantaina oli agitreenit ja voihan että millaista pakkopullaa oli saada jo pelkästään itsensä raahattua hallille, vaikka hallilla ei olla edes käyty reiluun kolmeen viikkoon! Jonkinlainen agitahmeus on nyt iskenyt kontaktiongelman myötä, enkä vaan yksinkertaisesti jaksa reenata tuon samperin kehikon kanssa... Kehikko on lojunut jo pitkään autotallin nurkkaan täysin unohdettuna. Suurin syy reenaamattomuuteen on, etten usko sen auttavan meidän ylösmeno-ongelmaan ja taas jonkun uuden tavan opettaminen (pysäytyskontakti?) tuntuu jotenkin ylitsepääsemättömän työläältä tässä vaiheessa. Joku sanoi, että unohda koko ongelma. Anna mennä vaan ja nauti, äläkkä edes ajattele kontakteja. Se on kieltämättä houkuttelevakin vaihtoehto, mutta sen myötä voi kyllä unohtaa lajissa kehittymisen ja eteenpäin menemisen. Eikä väärää kannattaisi ainakaan enempää vahvistaa. Toisaalta ykkösluokan radat ovat ihan mukavia, joten mikäs niitä on silloin tällöin juoksennella. Silti harmittaa, koska Myy on ollut todella lupaava agikoira ja mikä tärkeintä, myös mun käteen niin sopiva. Se keskittyy ohjaukseen, ei roiski rimoja, ei koskaan sooloile radalla omiaan. Josko sitä jakasaisi ryhdistäytyä tässäkin asiassa ja reenata ja reenata.  

Asiaa ei ainakaan auttanut se, ettei koira irronnut tai hakenut esteitä Myymäiseen tapaan ja kepeille viennit eri kulmista oli ihan mahdoton tehtävä. Ex-koutsi ihmetteli keppiongelmaa ihan aiheesta, wtf - Myyhän hakee kepit mistä vaan! Joo, niinhän se tekikin vielä alkeiskurssilla. Pk-puolen juttuja on tehty viime aikoina paljon (agia tuskin ollenkaan), ehkä sieltä löytyy syy siihen miksi Myy on nyt niin kiinni ohjauksessa tai tiedä sitten mistä mikäkin johtuu... Jaksohaku on elokuun lopussa ja siihen mennessä tulee päättää hakeeko ryhmäpaikkaa, vaan jäädäänkö esim. puolen vuoden tauolle, joka senkin tuntuu ihan hyvältä vaihtoehdolta. Jaksomaksut nousevat vielä 20 euroa (puolivuotta 220 euroa + kisatyövelvoite 1 pv.) ja kouluttajat (hyvät!) kaikkoavat, joten aika vaikea on nyt nähdä koko lajia kovinkaan puoleensa vetävänä.  Tiistaina oli hakureenit ja niihin motivoituminen on kyllä joka kerta harvinaisen helppoa, vaikka viimeksikin meni melkein kello 23. ennen kuin oltiin reeneistä kotona. :) Myyn rata oli tällä kertaa tämä. Molemmista etukulmista löydöt, umppari, tyhjä, löytö laavulta ja lopuksi vielä umppari. Tyhjälle lähetyksessä ei ollut ongelmaa ja keskilinjalla palkkasin herkulla. Laavu oli piilona mielenkiintoinen ja ennalta arvelin, että Myyn ajatus katkee viimeistään siinä vaiheessa kun menee avonaiseen laavuun ja näkee siellä ihmisen istumassa... Näin kävi joillekin koirille kun olin laavussa maalimiehenä. Ilmaisu unohtui kun piti ilakoida uudessa paikassa olevasta ihmisestä. Myy meni kuitenkin reippaasi laavuun, toi heti rullan ja vei suoraan näytölle. Makasi laavussa maalimiehen edessä häntää heiluttaen kunnes menin irrottamaan liinan. Ruokapalkka ilmaisuvaiheesta on nyt jätetty nyt pois, koska Myy ei sitä enää tarvitse. Osaa odottaa rauhassa liinan irroitusta, jonka jälkeen maalimies palkkaa koiran. 

Hyppynoutoja on tehty jonkin verran pihassa H.n tekemän esteen kanssa. Takaisin tullessa mielellään kiertäisi esteen, joten tätä nyt ahkerasti harjoitellaan.  

Reenaamisten lomassa nautitaan kesästä! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti