sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Vetovaljaat & tottista

Lauantaina shoppailin Myylle uudet huskyvaljaat hiihtoa ja kelkkailua varten! Kahden myyjän kanssa soviteltiin usempaa valjasmallia Myylle. Non-stop-valjaat olivat muuten sopivat, mutta kaula-aukko oli tosi pieni ja valjaat sen verran napakat, ettei uskallettu ostaa niitä. Myy on kuitenkin vasta täyttänyt kaksi vuotta, joten todennäköisesti se vähän vielä vankistuu. Valinta osui sitten toiseksi parhaaseen, eli Topcanisin huskyvaljaisiin. Nuo ovat ihan hyvän oloiset perusvaljaat, jotka on tarkoitettu hiihtoa ja pulkkailua/kelkkailua varten. Vähän jäi kasvun varaakin.


H. kävi lauantaina ja sunnuntaina hiihtämässä jäällä reilut 20 km. Tällaiselta Myyn meno näytti uusien valjaiden kanssa:Tilasin myös pyörääni koiralle tarkoitetun pyöräkoukun. Nyt vaan keväthuolto fillarille ja kohta pääsee pyörälläkin liikkeelle. :)

Viikonloppuna puuhattiin myös tottista. Lauantaina ulkona ja voi yök, kun oli märkää ja inhaa... Mukavuusalueelta poistuminen (hallista ulos) näkyi vähän Myyn tavassa työskennellä ja omassakin kävelyssä... : p. Maahanmenot ja istumiset normaalia hitaammat jne. ja muissakin asioissa pientä himmailua. Noutoa ei olla tehty vähään aikaan ja voihan tsiisus. Täytyy aloittaa alusta koko homma ja yrittää tehdä pelkkää pitoa ja vauhtia. Yksi osa-alue mättää (pito) ja koko homma kusee...Tänään hallitottikset. Ryhmästämme ei ollut paikalla muita kun Ruuti-saku omistajineen, joten saatiin treeniaikaa ainakin ruhtinaallisesti. Tehtiin seuraamista, jäävejä, luoksetuloa, paikkamakuu...

 • Seuraamista palkatta niin, että vapautin Myyn tyynylle sen tehdessä hyvin. Myy näki tyynyn jätön ja tämä jo nosti mukavasti sen virettä. Malttaa tehdä, vaikka tietää tyynyn odottavan ottajaa. Seuraaminen on jotenkin paremman tuntuista (voimakkaampaa?) kun Myy odottaa tyynylle pääsyä kuin, että pallo on taskussa. Vapautus vaihdellen muutaman askeeleen seuruusta, pidemmältä pätkältä, perusasennosta, juoksusta jne. 
 • Jääveissä maahanmeno hyvä, istuminen arvontaa (tarjoaa välillä maahanmenoa ja seisomista) ja seisomista ei tehty, koska se on työn alla nyt iltaruoalla. 
 • Eteentulon paikka oli vino. Yritin suoristaa sitä käsillä ohjaamalla ja peruuttamalla, mutta tuli silti liikaa oikealle. Treenejen jälkeen tavattiin Närhen Hanna, joka teki Kitin kanssa eteentuloa niin, että hän laittoi Kitin maahan makaamaan, seisoi itse jalat koiran etutassuja vasten ja pyysi tästä asennosta koiran eteen istumaan. Tuossahan paikka ei voi elää. Kokeilin samaa Myyn kanssa ja paikasta tuli taas suora. Täytyy olla tarkkana kuitenkin kriteerin kanssa, ettei tule jaloille. 
 • Paikkamakuu Ruutin kaverina, josta palkaksi ruhtinaallinen aamuruoka. :)
Muutekin tuli hyviä vinkkejä miten esim. tarjota koiralle kapulaa oikein, eli ei tarjota kapulaa liian ylhäältä jolloin koiralle tulee huono ote jo valmiiksi. H. myös kierrätti koiraansa noutokapula (se isoin) suussa hallipylväiden ympäri ja otti tästä eteentuloja. Mukavan näköistä ja superhauskaa koiralle. :)

Myyn ollessa hiihtolenkillä H:n kanssa, Romeolle ja Moorelle on jäänyt mukavasti ihan omaa aikaa ja ollaan tehty poikain kanssa metsälenkkejä. Romeon suuri nautinto on muuten vaan höntsäillä ja kopitella mm. lumipalloja. Siitä kuoriutuu aina yhä uudelleen pentu, kun aletaan leikkiä yhdessä jotain hassua. :) Mooresta taas on hienoa, että sulan maan alta paljastuvia luonnon ihmeitä voi nuuskutella kaikessa rauhassa - pitkään ja hartaasti. On ne niin ihanat pojat!


3 kommenttia:

 1. "jotka on tarkoitettu hiihtoa ja pulkkailua/kelkkailua varten"
  pakko sanoo tästä, että ei ole puklkkailuun varten huskyvaljaat. Pulkassa on sen verran alhaalla se vetopiste että aikamoinen kuormitus koiran selälle tulee :) pulkkavaljaat on sitten ihan erikseen.

  VastaaPoista
 2. Valjaissa kiinni olevassa lapussa luki, että valjaat soveltuvat hiihtoon JA pulkkailuun: http://www.topcanis.com/fi/tuotteet/68-koirat/valjaat-koirat/90-huskyvaljas...

  VastaaPoista