maanantai 2. maaliskuuta 2015

Myyn kisadebyytti & leikitykset


Mukava viikonloppu takana, joten tässäpä tarinaa tännekin. Lauantaina korkattiin Myyn virallinen agilityn kisaura! Kisattiin kolmella radalla, joista kaksi ensimmäistä rataa tuomaroi Anders Virtanen. Virtasen radat olivat vähän haasteellisia ensiradoiksi. Kovasti sai veivata ja vääntää - missään vaiheessa ei ollut suorempaa pätkää. Radat sopivat kuitenkin Myylle erittäin hyvin. Jopa paremmin kuin mitkään vauhtiradat. Myy ei päässyt liian kauaksi, joten pysyttiin hyvin samalla kartalla. Haastetta monelle koirakolle lisäsi se, ettei keppejä saanut radalla uusia alusta asti, vaan piti jatkaa siitä missä koira teki virheen. Ohjureilla opetetuille koirille tuo on lähes mahdoton tehtävä. Viimeinen rata oli Johanna Nybergin tuomaroima ja siinä saikin sitten juosta. Näytti helpolta, mutta vauhtihan tuo aina ne omat haasteensa...

Lähdössä odottelemassa
Ensimmäisen radan virheet olivat lentokeinu ja radan lopussa jäin koiran juoksulinjan eteen, joten Myylle ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kun valita putken väärä pää, joten hylkyhän sieltä tuli... Lentokeinu tuli vähän puskista. No, seuraavalla kahdella radalla keinut meni tyylikkäästi, joten Myylle hyvä herättely lentokeinusta. Toisella radalla ylösmenokontaktilta virhe - loikkasi A.lle - ja takaakierrossa tuli esteiden välistä. Tuloksena tältä radalta 10. Sijoitus 7/15. Viimeisellä, eli tällä vauhtiradalla Myy kiersi yhden esteen, joka ihan selvä ohjausvirhe - sinnehän se mun käsi niin selvästi osoitti. Tällä radalla kaksi rimaa alas. Joku kielto taisi tulla kanssa, joten tuloksena 20.


Myy selvisi kuitenkin debyytistään hienosti! Pysyi hyvin lähdöissä, teki hienot kepit kaikilla kolmella radalle, pääsääntöisesti kontaktit olivat hyvät, ei kuumunut missään vaiheessa liikaa -> KESKITTYI hyvin, irtosi hyvin hakien koko ajan esteitä. Myy menee kiltisti tasan sinne minne sitä ohjaan, eikä sooloile yhtään. Sen kanssa on kyllä niin hienoa olla radalla! Ratojen jälkeen parikin ihmistä tuli kehumaan koiraa! Itselle tuli noottia siitä, että ohjaan Myytä samoin kuin Romeota, joka on täysin erityyppinen koira... Tiedetään, tiedetään ja teen koko ajan kovasti töitä tämän eteen. :) Myy on kuitenkin vielä radalla mulle melko "tuntematon" koira - opetellaan ja haetaan sitä hyvää yhteistä säveltä. Rohkeutta ja luottamusta vaan lisää radalle, niin eiköhän sitä tulostakin saada.

Myyn radat:Mutta joo, luvat olisivat olleet helpostikin otettavissa, jos vähän lisää huolellisuutta olisi ollut omassa ohjaamisessa. Agility on kyllä niin taitoa vaativa tekniikkalaji, vaikka näyttääkin toisen tekemänä ja vierestä katsottuna ihan liian helpolta. Khyllä me kuitenkin vielä opitaan. :) Pitäisi muistaa luva-haaveiden sijaan nyt vaan osata naatiskella näistä mukavista radoista koiran kanssa. Pitää mielessä se tosiasia, että tärkeintä ei ole se päämäärä, vaan juurikin se matka sinne. 

Kuvat eivät kovin kummoisia ole, mutta miettikääpä hetki miten ne on otettu. H. videoi ja kuvaa järkkärillä samaan aikaan... :O 

Sunnuntaina oli sitten vuorossa treeniporukamme järkkäämä H.N:n leikityspäivä. Treenattiin vietin vaihtoa ja piskit sai painia H:n kanssa. Myyn haukku alkoi kuulostaa yhä pontevammalta ja purukin voimistui selvästi. Romeo oli vähän pihalla kun ei ole aiemmin leikkinyt moken kanssa, mutta hauskaa silläkin oli kun sai voittaa tyynyn ja kantaa sen auton takakonttiin asti. Mukava oli nähdä erilaisia koiria leikkimässä ja katsoa miten koirat suhtautuivat niille monelle täysin uuteen asiaan. Päivä kaikkinensa oli oikein onnistunut. Ipokin taisi saada lisää harrastajia tulevaisuudessa. ;)

Älä mulle rupee.... 

Räyh, räyh... 
Hulja Loomeo :) Täällä lisää kuvia >> KOKO KANSIO

livenä: 

Myy 


Romeo, joka leikki ensimmäistä kertaa. 


Tänään oli uuden kauden ensimmäiset ohjatut agit ja ai hitsi, kun tuntuikin lupaavalta jakson aloitus! Katsottiin ryhmäläisten lähtötasoa mukavalla ja haastavalla radalla, jolta puuttuivat numerot. Numeroita ei tulla muutenkaan käyttämäänkään koko jakson aikana, vaan tarkoitus on opetella muistamaan rata ohjauskuvioiden mukaan. Alkuun tämä tuntui vähän tahmealta ajatuksena, mutta yllättävän helposti radan oppi ohjauskuvioiden mukaan. Myy oli varsin pätevä koko radan. Teki upeat kontaktit puomilla ja aalla, joten hyvillä fiiliksillä jakso aloitettiin.


2 kommenttia:

  1. Hieno kisauran aloitus teillä Myyn kanssa! Siitä on hyvä jatkaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Jäi kyllä mukava fiilis näistä radoista ja ennen kaikkea koirasta!

    VastaaPoista