perjantai 25. heinäkuuta 2014

Ennen treenitaukoa

Huom! Tekstiin lisätty kuvia...

Maanantaina oli yleiset paikkamakuutreenit, joihin osallistuin Myyn kanssa. Lähtökohta ei ihan paras mahdollinen. Olin pitänyt Myytä levossa kolme päivää osteopaatilla käynnin jälkeen ja arvatenkin sillä oli virtaa. Kivasti Myy kyllä jaksoi olla kolme päivää tekemättä mitään, ollen koko ajan todella rauhallinen! Ennen paikkamakuutreeneihin lähtöä se sai kuitenkin takapihalla hirveän juoksuhepulin ja oli kovasti innoissaan nähdessään treeniliivin...

Myylle kaksi paikkamakuuta ja aikaa minuutti. Haetaan nyt sitä oikeaa tunnetilaa ja onnistumisia, eikä kiirehditä tässä. Ekassa makuussa rivistön toisena koirana ja toinen paikkamakuu rivistön reunassa. Viime päivien tekemättömyys näkyi pienoisena levottomuutena. Pää pyöri vieruskaverin suuntaan ja taaksepäinkin kentän toiseen laitaan, jossa penturyhmä treenasi samaan aikaan luoksetuloja... Takaa kuului iloisia tule/tänne-huutoja ja pennut juoksivat... Loppuvaiheessa valui lonkalle. Pysyi, joten hyvä niin. Palkkaamaan mennessä ennakoi nousua, joten tässä oltava tarkkana.

Heli teki myös kehäänmenotarkastuksen, joka sujui hyvin. Siitä seuraten kehään, koira hetkeksi perusasentoon ja seuraten autolle. Hyvä treeni tämäkin. Näitä voisi ottaa enemmänkin ohjelmistoon.

Tehtiin myös kontakti-/kuunteluharjoituksia... Istu/maahan/tule-käskyjä kuului joka suunnalta ja oma koira tuli olla kontaktissa muiden käskyistä välittämättä ja kuunnella omaa ohjaajaa. Kokeneimmille koirille lisäksi vielä erilaisia lelu ym. häiriöitä. Myylle tämä harjoitus oli vielä turhan haastava. Toiset koirat, leluja maassa vetävät- ja käskyjä antavat ihmiset kiiinostivat sitä ja kontakti katkeili. Kerran meni kauniisti maahankin jonkun toisen käskystä... Liian suuri hyppy tuntemattomaan, mutta aina välillä rajoja täytyy kokeilla. ;)

Hannu lähti tänään viikoksi kalareissulle Posiolle, joten lauma on nyt sitten mun vastuulla. Aamulenkit- ja iltalenkit menee nyt sitten kahdessa erässä: Myy ja pojat. Viime päivinä ovat taas irtokoirat laukkoneet pitkin saarta, joten toivotaan, ettei niihin törmäillä. Yksi murtunut sormi tämmöisestä tapauksesta riittää hyvin.

***
Tiistaina Myyn agit. Kouluttajaa ei tällä kertaa, joten treenattiin itsenäisesti. Muutama ryhmäläinen paikalla, joten saatiin hyvät treenit aikaiseksi. Hallin mittari näytti + 28 astetta, joten kuuma oli. Myyn kanssa irtoamisharjoituksia, keppejä, puomia ja a:ta ja rengasta.

Paljon etupalkkaa. Irtoaminen vaatii vielä harjoittelua. Kepit piti alkuun muistella mieliin, jonka jälkeen meni hyvin. A:a hyvä, puomilla katse alkaa hakeutua viereiselle kentälle. On keksinyt nyt tämän ja pyrkii ihan tietoisesti tähystelemään. Saa vahvistetta kun näkee toisen koiran suorittamassa esteitä... "kaava" rikottava, ei kuitenkaan onnistunut äänellä tai edes namilla. Itsepäinen teini. ;) Rengas hyvin myös osana pikku rataa. :)

***
Keskiviikko lepopäivä. Kävin koirien kanssa uimassa. :) Moore tosin ei uinnut vaan arvosti rantaa ja sen tuoksuja enemmän...

***
Torstaina pienet hakutreenit helteestä huolimatta. Mukana hakuilemassa oli tällä kertaa myös pari uutta hakuttuttavuutta;  lk-holskut >> Aino ja Katti sekä Kiilankullan Mielikki omistajineen...

Hellettä +29 autonmittarin mukaan, joten tehtiin vaan yksi kierros ja sekin lyhyesti. Myylle ekalla ilmaisu, toinen suorapalkka ja kolmas ilmaisu. Eka ilmaisu hyvä. Suora pisto, hyvä rullan tuonti ja  -näytölle lähtö. Toinen maalimies myös hyvä ja suora. Kaksi maalimiestä olisikin ollut riittävä määrä tänään ja erityisesti tällä kelillä... jälkiviisaasti ajateltuna. ;)

Kuva Aino Luosa
Kolmannella maalimiehellä kuumuus oli tehnyt jo tehtävänsä tai sitten Myyn ilmaisumoodi oli mennyt sekaisin kun välissä oli suorapalkka. Tämä kun oli vasta Myyn toinen kerta kun ilmaisu ja suorapalkka ovat samassa treenissä. Rullan ottamiseen sijaan oli mennyt maahan odottamaan palkkaa. Toi lopulta rullaa jonkin matkaa, mutta pudotti välille ja tuli keskilinjalle ilman rullaa. Pari kertaa kokeilin lähettää uusiksi, mutta homma ei korjaantunut, eikä irtorullia ollut riittävästi. Myy oli kuumissaan ja läähtätti kovasti, joten otettiin korjaava maalimies lähemmäksi. Nyt meni hyvin, otti hyvin rullan ja toi perille asti. Tähän lopetus.

Katti ja Myy matkasivat paluumatkan samalla kyydillä. Molemmat varmaan sen verran uuvahtaneita treenejen jälkeen, etteivät taineet edes huomata olevansa samassa autossa.  :)
---
Illalla Myyn vepetreenit. Roolini oli olla tänään hukkuva ja mikäs oli hukkuessa tässä helteessä. :) Seuralla on uusi kuivapuku vepeä varten, joten pitihän se koeponnistaa ja pukea päälle. Hyvä puku, kunhan vaan muistaa sulkea kaikki vetoketjut. ;) Jokunen litra vettä meni puvun sisään ja painoin lopulta niin paljon, että liikkuminen oli työlästä...


Vepekuvat Aurora Bagge. 


Myyllä melko normimenoa joka osiossa. Esineen viennissä olin nyt kokeeksi itse veneessä rannalla olon sijaan ja irti-käskyn jälkeen heitin saman patukan palkaksi. Paremmin lähtee nyt uimaan kun vedet ovat lämmenneet, eikä jää arpomaan uimasyvyyteen mennäkö vai ei. Turhan päiväistä äänenkäyttöä oli tänään ja siihen piti puuttua. Myy on nyt jotenkin epätavallisen levoton.
Sunnuntaina Myyllä alkaa treenitauko kaikista lajeista. Myyllä on silloin osteopaattinen hieronta, jonka jälkeen seuraa pari lepopäivää ja keskiviikkona sitten onkin jo Myyn sterilointi, jolloin Myy leikataan tähystyksellä. Varmuuden vuoksi pidetään reenailusta pidempi tauko, vaikka suositus ei kovin pitkä olekaan. Tauko tekee hyvää meille molemmille. :)

2 kommenttia:

  1. Mä en usko veden lämpötilan vaikutukseen ollenkaan. Muutama treeni on tehnyt jokaiselle koiralle niin paljon, että Myy on vaan oivaltanut, mitä pitää ja kannattaa tehdä ja lähtee kuin tykin suusta.

    Anna

    VastaaPoista
  2. Jokainen koria on kyllä edistynyt ihan tosi paljon tämän kesän aikana kun vertaa lähtökohtaan! Toivottavasti päästäisiin vielä Myyn kanssa tänä kesänä mukaan!

    VastaaPoista