torstai 10. huhtikuuta 2014

Häiriötreenejä ja agia

Tässä taas viikon treenejä koottuna. Maanantaina ajelin Muuramen kennelkerhon perustottelevaisuustreeneihin saamaan treenaamiseen koirahäiriötä. Teemana oli tällä kertaa rallytoko ja kun yhtään lajia en ole meille enää lisäämässä ;) - tein kentällä enemmän omia juttuja. Tehtiin mm. noin minuutin paikkamakuu koirahäiriössä ja paljon kontakti- ja malttiharjoituksia. 
  • Alussa tehtiin kuitenkin luoksepäästävyys. Sivu-käskyllä koira perusasentoon. Ekan kouluttajan lähestyessä Myy nousi ylös ja meni koko koira ilosta mutkalla - häntä vimmatusti ympyrää pyörien -kouluttajaa vastaan, joka ei siis jotenkin yhtään yllättänyt... Toisen kouluttajan tullessa lähemmäksi - vaihdoin käskyä sivu-käskyn sijasta istu-käskyksi. Istu-käskyllä Myy on opetettu odottaamaan, niin kauan kunnes toisin mainitaan.. ja a vot! Tämähän toimi! Siinä se istua nakotti kuin tatti paikallaan hyvässä kontaktissa, vaikka kouluttaja tuli eteen seisomaan ja juttelikin meille. Oi, kun oli hyvä Myymy! 
  • Paikkamakuu (hihnan mitan verran ) onnistui sekin, vaikka iso lauma koiria teki Myyn edessä rallytokoa! Myy katseli toisia koiria, mutta ei ollut niistä mitenkään erityisen kiinnostunut. Herkästi ennakoi ylösnousua, joten palkkaa maahan ja maassaoloa. 
  • Osallistuttiin myös koirakoiden pujotteluun ja se mentiin namittamalla läpi. Namittaminen on helppo keino saada tuo sujumaan, mutta namillehan se tuossa töitä tekee... 
  • Luoksetulo koirakujaa pitkin oli kanssa varsin mielenkiintoinen. Toisten koirien luoksetulon katsominen oli Myylle treenien vaikein paikka ja kuppi meinasi mennä nurin muutaman kerran... Jätin Myyn istumaan ja hihnavarmistuksella mentiin kaiken varalta, mutta hienosti Myy pysyi paikallaan ympärillä olevasta koirakujasta huolimatta. Tuli lujaa kutsuttaessa luo. 
Loppua kohden Myyn keskittyminen alkoi jo vähän herpaantua ja levottomuus lisääntyä, josta hyvä muistutus itselle, että treenien pitää olla lyhyempiä, vaikka kuinka innostuisi jostakin yhteisjutusta. Oikein tyytyväinen Myyn häiriönsietoon tämän päivän osalta. Kyllähän se haukahtelee aina muutaman kerran kentällä ollessaan, mutta haukahdukset liittyvät aina väliin jolloin mitään ei tapahdu. Heti kun aletaan tehdä "töitä", keskittyminen löytyy ja ääntä ei kuulu. Paikkamakuun, luoksetulon ja luoksepäästävyyden onnistuminen noinkin kovassa häirössä antavat paljon intoa jatkaa hommia Myyn kanssa Toivoa on :)

***
Tiistaina Myyn agit. Tehtiin toisella kentällä pientä "rataa": hyppy-hyppy-putki-putki molempiin suuntiin ja toisella kentällä ykisttäisinä esteinä rengasta ja keppejä.
  • Eka rata meni vähän alkuhöyryissä. Varasteli muutaman kerran (juuri kun pääsin kehumasta, ettei sitä tee) ja palauttelin takaisin. Kävin palkkaamassa muutaman kerran paikalle ja nyt pysyi hyvin. Irtoaa hyvin putkiin ja tykkää tehdä. Tehtiin loppusuoraa kanssa ja huh, heijaa, tuon kanssa pitääkin juosta kovaa! Toinen kerta radalla oli tosi hyvä ja mentiin rataa molemmin päin. Kivaa oli.  
  • Renkaan ollessa alhaalla Myy meni hyvin. Korkeutta lisättiin ja Myy pujahti renkaan alta. Myy hämmentyi aiemmin vinon hypyn seuraksena sattuneesta renkaaseen törmäyksesta ja tässä hajonneesta renkaasta... Tämän jälkeen se on mielummin kiertänyt tai tullut ali korkeasta kisarenkaasta. Laitettiin pituudesta este tukkeeksi renkaan alle, jotta ei pääse ali. Hyppäsi kerran houkuttelemalla hyvin ja saatiin muutama hyvä toisto alle. Teki nyt reippaasti kun huomasi ettei rengas joka kerta hajoa. Rengaspeikko on varmasti nyt selätetty ja luulen, että tämä asia saatiin nyt työstettyä kuntoon. 
  • Kepeillä Myy alkoi tarjota nyt enemmän omaa akitiivisuutta. Tottistaustan vuoksi se yleensä nakottaa tiukasti perusasennossa ja odottaa käskyä. Nyt lähti ilman apuja pelkällä kepit-sanalla ja saatiin muutamia onnistuneita suorituksia. 
Oli puhetta, että Myylle voisi alkaa tekemään kontaktitreeniä vaikkapa vadilla tai jollain laudalla. Myy tapasi hallilla myös Annan. Anna on ylivoimaisesti Myyn mielestä parhaita ihmisiä. Kaksi muuta vieressä seisonutta ihmistä jäi täysin huomiotta kun Anna oli paikalla, eikä se huomannut edes ohimeneviä koiria. Anna-fani. :)

***
Keskiviikko oli taas metsälenkkipäivä ja torstaina aksaili puolestaan Romeo, jolla vuorossa ratatreenit..


Jaa-a. 2-esteeltä valssi putkeen, nelosella ja vitosella oli tarkoitus tehdä persjättö. Vitoselle sitten pysähdyttiin jauhamaan oikein antaumuksella tovi jos toinenkin... Jokaisella ryhmäläisellä tuntui olevan sama kohta, jossa meno tökkäsi. Tiina jo epätoivoissaan talutti meitä kädestä pitäen oikealla paikalle, eikä siltikään meinannut onnistua. Oikea-aikainen persjättö tuohon väliin oli yllättävän hankala. Pituuden jälkeen sai mennä lujaa, jotta kerkesi ohjata putkeen. Loppuun hyvät kepit. Romeolla tosi kiva vire koko treenien ajan!. Patukalla leikki ennen treenejä sopii sille hyvin.

Ei enää täällä, tässä-huutoja esteiden väliin, vaan kerrottava koiralle selkeästi mihin seuraavaksi. Nyt ohjaaminen on vähän kärjistäen: hyppy-tässä-putki täällä jne. ja koira hohhailee mihin seuraavaksi. Tiina paljasti lopuksi, että rata on 2-3 luokkalaisille, joten siihen nähdenhän rata meni ihan ok. 

Lopuksi vielä rata Nemo-villakoiran kanssa, joka on kolmosluokan koira. Meni hienosti, joskin mamma kentän laidalla aiheutti vähän ylimääräistä lenkkiä. Kiva oli ohjata pientä ohjusta. Koira tuntui jotenkin tosi pieneltä (keskikokoinen) ja välillä se hävisi näkyvistä muissakin kohtaa kuin putkilla....  

Huomenna Cheekin keikalle Roosan kanssa (tyttöjen ilta!) ja lauantaina sitten jo mätsärissä touhuten.Tulkaahan joukolla mukaan mätsäriin, jotta saadaan vepevene hankittua kerholle! 

Ilmoittautumiset alkavat klo 11
Kehät klo 12
Luokat: pienet koirat, isot koirat,
pienet pennut, isot pennut
(luokat säkäkorkeuden mukaan, ei iän)

Hinta: 6e
Järjestäjänä Muuramen seudun kennelkerho,
tuotto käytetään vesipelastusveneeseen.

Tarkastamme rokotusten voimassaolon :)

Koiravalokuvaaja Salla Kuikka ottaa
muotokuvia koirista tai koirakoista vaaleaa
taustaa vasten. Hinta 3e. Kuvat saa sähköpostiinsa toimitettuna. Säävaraus, sateella ei kuvata.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti