perjantai 14. maaliskuuta 2014

Uudet jaksot alkaneet!

Myy aloitti elämänsä ensimmäiset ohjatut agitreenit tiistaina. Ensimmäiselle kerralla olin varautunut lehmän hermoin, leluin, namikipoin ja makupaloin. Viimeksi mainituille en juuri uskonut käyttöä olevan ja niinhän siinä kävi, että namitäti oli paljon palkitsevampi kuin namikipon sisältö... :)

Ensin neljää keppiä ohjureiden kanssa. Kivasti meni, ei ongelmaa. Seuraavaksi tehtiin rengasta. Rengas ei Myytä kummastuttanut ja saatiin hienoja läpimenoja. Putki oli Myystä hauska ja hyppy sujui. Parasta oli kuitenkin se, että Myy pystyi työskentelemään hyvin toisten koirien läsnäollessa ja keskittymään hienosti yhdessä tekemiseen! Oikea tunnetila tekemisessä pitää pitää koko ajan mukana, eikä päästää koiraa suorittamaan, ennen kuin se keskittyy kunnolla tehtäväänsä ja ajatuskin on mukana.

Malttia kaipaa vielä oman vuoron odottelu kentällä, jossa on samaan aikaan paljon toisia koiria. Tätä nyt treenataan joka kerta hallilla ollessa. Pitkin rauhallisin vedoin rauhoittelen koiraa ja rapsuttelen sitä rinnasta kun mitään ei tapahdu. Tärkeintä Myyn kanssa on olla itse näissä tilanteissa mahdollisimman rauhallinen, jotta saa tasapainoitettua tuota Myyn kiihkeyttä. Saatavasta koirahäiriöstä otetaan kyllä nyt kaikki irti. Niin hyvää harjoitusta tulevaisuutta varten.

Mutta yhteenvetona siis ihan hirmu kivaa oli!

***
Keskiviikkona lenkkeiltiin taas 10 km koko lauman voimin ja voi, että miten mukavaa kun jäiset tiet alkavat jo sulaa ja aurinko paistaa. Lämmintäkin oli päivällä + 7. Jokohan me saataisiin taas pian hakutreenitkin pyörimään?

***
Romeon agi alkoi meidän osalta eilen. Ensimmäinen kerta jäi meiltä väliin Romeon hampaan paikkauksen takia, joten taukoa on tullut - toisaalta ihan hyväkin pieni agitauko tähän väliin. Teemana oli takaperinketjutus.


Rata mentiin siis takaperin ketjuttamalla, eli lopusta alkuun päin este kerrallaan. Romeo aloitti kolmannen (13) esteen jälkeen ja eteen-käskyllä juoksi radan loppuun, josta palkka. Loppusuora hyvin. Keinulla takajalka lipsahti ja Romeo horjahti keinulta, jonka jälkeen otti keinun varovasti. Saatiin kuitenkin hyviä keinuja lipsahduksen jälkeen. Kontakteilla taas vähän valumista, joten joka kerta vaadittava se kunnon pysäytys. Kepeillä alkuun hitaan oloisesti ja kerran tuli toiseksi viimeisetä välistä ulos. Toistojen jälkeen kuitenkin paransi ja alkoi taas löytyä se oikea ja hyvä rytmi.

Tiina suositteli Romeolle jatkossa etenemistä saalisvietin kautta, eli ensin hetsausta lelulla-este-palkka- tyyppistä treeniä nyt mahdollisimman paljon. Romeolle tuo kyllä sopii ja tuo intoa yhä lisää.

Maaliskuun oman seuran kisat jäävät väliin nyt doping-syistä (nukutus). Voi että, miten kovasti olisi tehnyt mieli jo radalle. Agi kyllä koukuttaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti