keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Ratatreeniä ja Myyn selkä

Tiistaina oli ohjatut agitreenit ja aiheena oli aina yhtä mukavat ratatreenit. 


Ensin tehtiin yllä oleva rata, jossa ei isompia ongelmia. Perjättö kolmosen jälkeen. Kepeille ohjaus meni yllättävänkin hyvin, vaikka putken suu oli edessä houkuttimena. Ohjaus keppejen oikealta puolelta toimi hyvin. Ensin tietty menin unohtamaan viime kerralla opitun "koira haltuun kepeiltä tultua" -jutun, eli uloimmalla kädellä koiran ohjaus haluttuun suuntaan ja Romeohan meni tietty väärään päähän, että heilahti... Ohjauskuvion kun sitten tein, Romeo sujahtikin hienosti haluttuun päähän putkea. Kontaktit olivat todella hyvät taas tänään. 

Romeo sai kehuja "katsomolta" vauhdista mm. meidän entiseltä koutsilta ja olihan sillä mukavasti taas intoa. Hauskinta oli, että se oli niin innoissaan hallin pihassa, että puri mua pohkeeseen leikin lomassa... :D Romeo on saanut paljon lisää itseluottamusta agiin ja tämä näkyy jo omaa vuoroa odotellessa uudenlaisena kiihkeytenä ja intona. Kuuliainen ja hyvin kilttihän se aina yrittää olla, joten tuo sikailu-moodi on kaivattu ja haluttu muutos matalaviettiselle koiralle.

Sama rata tehtiin myös toisinpäin. Kivasti meni tämäkin ja muistaakseni radalla ei tullut yhtään virhettä. Ainoa vaan, etten ehtinut viritellä Romeota kunnolla ratojen välissä, joten kepeillä vauhti vähän hidastui.  

B-rata


***
Tänään koirahieroja >> Erika Hankalin tuli meille kasvattajan pyynnöstä katsomaan ja arvioimaan Myyn selkää. Ensin katsottiin Myyn liikkeet ulkona. Vein Myyn aidatulle takapihalle ja annoin ravailla edes takaisin Erikan valvovien silmien alla. Paljon oli Erikalla sanottavaa liikkeistä. Selkä on Myyllä köyryssä ja pomputtelua oli paljon. Myy vaihtaa myös hyvin helposti ravista laukalle ja kovin takakorkeakin se on...

Sisällä tehtiin istu, maahan, seiso-kuviota ja siinä näki kyllä itsekin sen miten kierossa ja S:n mallinen Myyn selkä nyt on. Maahanmenossa Myy on koko ajan voimakkaasti vinossa. Etujalat haroittivat ja Myy koittaa siirtää painoa jommalle kummalle puolelle, jotta sen olisi parempi olla tai vastaavasti valuu lonkalleen. Suorassa olemiseen Myy ei nyt vaan kykene. Selkärankaa tunnustellessa löytyi painunut nikama juuri siitä paikasta, jossa kivun olin arvioinut olevankin. Siihen on tullut kova tälli. Erika arveli tämän johtuvan traumasta, joka on mitä todennäköisemmin tullut Romeon ja Myyn törmätessä metsässä (Myyn jäätyä Romeon alle), kuin tuon koiraportin ylittämisestä. Selkä oli ihan tukossa niskasta asti. Myy koki käsittelyn melko epämielyttävänä, vaikka koitti kovin urhea ollakin. Muutamassa kohtaa vinkui vähän.

Erika suositteli jatkohoidoksi osteopaattia, joka pistää madaltuneen nikaman takaisin paikalleen. Hyvää oli se, että mitään välilevyyn tai murtumaan tms. viittaavaa ei pitäisi Myyllä olla, joten selkä on hyvin hoidettavissa.

Kotihoidoksi paljon ravailua lähiviikkoina - myös metsässä - mutta ilman koirakavereita. Pallonheitto, veto-/repimisleikit ovat toistaiseksi kiellettyjä, eikä "koirakeilausta" tietty sallita. Liukasteluja tulisi välttää, jotta tämän päivän käsittelystä saataisiin mahdollisimman hyvä hyöty irti. Tottistella ei saa ainakaan pariin kolmeen päivään. Nenähommia voi tehdä, jotta Myy pysyy tyytyväisenä. Seuraillaan siis yhä Myyn vointia. Mielenkiintoista sinällään, mutta Erikan mielestä Myy oli liian laiha...

Huomenna on Romeon vuoro päästä vuorostaan hierojalle. Toivottavasti siellä suunnalla olisi kaikki kunnossa...

5 kommenttia:

 1. Voihan Pikku-Myytä <3 Kyllä se elämä vielä iloksi muuttuu! :)

  VastaaPoista
 2. Paranemisia Myylle! Toivottavasti pääsette pian osteopaatille.

  VastaaPoista
 3. Myylle paranemisia! Selkävaivat on ahterista...

  VastaaPoista
 4. Kiitämme paranemistoivotteluista. :) Kuvautan Myyn selän mitä todennäköisemmin ensi viikolla, koska paranemista ei tunnu selässä tapahtuvan ja saanpahan sitten mielenrauhan ainakin tuolta osin. Virallisia selkäkuvia ei kuitenkaan oteta noin nuorelta koiralta ja kun Myyllä on tuo vakuutuskin...

  VastaaPoista