tiistai 17. joulukuuta 2013

Esineitä, V-13-titteli ja agit

Myy voi yhä paremmin. :) Selkä ei tunnu sen elämää vaivaavan tällä hetkellä millään tavoin, joten toivotaan parasta. Sunnuntaina teinkin metsälenkin yhteyteen paimenille esineruudut, koska maa oli melko sula, lunta vähän ja pakkasta vain muutama aste.

Myy oli revetä liitoksistaan kun tiesi mikä sitä odottaa. Se haukkua paukutti koko sen ajan kun H vei esineet, eikä olisi millään malttanut odottaa, että pääsee esineitä etsimään. Myyn esineruutu olikin paras mitä ikinä! Neljä esinettä ja aikaa varmaan vaan reilu minuutti siihen kun kaikki esineet olivat luovutettu käteen. Esineiden välissä Myy on keskilinjalla vapaana (kuten se siis aina on) ja yllättävän hyvin se malttaa pysyä vierellä - valtavasta innosta huolimatta - aina siihen saakka kunnes lähetän sen seuraavalle esineelle. Myy menee lujaa, mutta koko ajan nokka hyvin auki ja jarrut pohjaan heti kun saa esineestä vainun. Etsii myös hyvin jo koko alueelta.

Romeolle kolme esinettä. Myyn jälkeen homma näytti vähän hitaammalta, mutta ei missään tapauksessa huonolta. Sama juttu kuin Myyllä. Esineet löytyivät nopeasti ja ne luovutettiin vauhdilla käteen. Molemmilla paimenilla esineruutu on hyvällä mallilla. En keksi noissa nyt mitään suurempaa korjailtavaa, kunhan vaan pidetään taitoa yllä.

***
Helsingin Voittaja 2013 näyttelystä tuli viikonloppuna vielä lisää hienoja uutisia sunnuntain osalta. Rauha-tyttö nappasi koko potin lauantain tavoin, saaden taas ropin (29 pk-holskua) ja samalla uudet "kirjaimet" nimensä eteen, eli V-13 -tittelin! Huikea on ollut kyllä tytön menestys näyttelyrintamalla, oli maa sitten mikä tahansa. Juniori Maailmanvoittaja 2013 ja Pohjoismaiden Maailman Voittaja - 13 ovat kyllä hienoja saavutuksia nuorelta koiralta.


Rauha ja Katia matkalla isoon kehään

Arvostelu: Tuomari Anne-Marie Beenen-Sluijters (hollanninpaimenkoirien erikoistuomari): 20 months. Exellent type. Very feminine. Nice expression. Dark eyes. Ears littlebit set a wide. She's well builded. Nice outline and body proportions. Nice coat and color. Moves very well. Presents herself in very good manor. (means behavior)

Rauha on nyt siis BY MVA HU JMVA LT JMVA LV JMVA EE JMVA BALT JMVA LTJV-13 LVJV-13 TLNJW-13 TLNW-13 JMV-13 BYV-13 PMV-13 V-13 HERTOGIN HADEWYCH V.D. ROZEBORGH. :)

Onnea Katialle ja Rauhalle!

Ylpeä isukki :)
***
Tiistaina oli Romeon agit ja aiheena olivat irtoaminen ja keppisulkeiset. Rata näytti alla olevalta ja vasemman puoleinen setti tehtiin molempiin suuntiin.


Ensin apuohjaaja palkkasi putken päässä (8), eli koira lähetettiin irtoamaan ja se sai mennä suoraan palkalle. Kaksi kertaa näin ja sitten palkka putken toiseen päähän. Romeo oli kovasti tästä innoissaan. Se tykkää tehdä irtoamistreenejä ja näyttelystä ostettu lussujalkapallo oli mieleinen uutena palkkana. Samaan aikaan lähtö ei onnistunut nopealla radalla, vaan olin heti armotta myöhässä. Jätin istumaan ja otin etumatkan, jolloin homma saatiin toimimaan. Edelleen putket haastavia. Romeo on tosi tarkka mun rintamasuunnasta ja ohjasin sen taas... tuhannessadasmilljoonaskerta varmaan - vartalolla putken väärään päähän. Jos joskus oppisin tämän putkelle viennin, voin onnitella itseäni. :)

Rata myös toisin päin ja tässä putkelle viennit sujuivat.

Oikeanpuoleisessa harjoituksessa eka kepeille vienti meni pitkäksi, koska käsky oli myöhässä. Käsky annettava jo silloin kun koira ponnistaa ed. hyppyä, koska muuten keppejen alku menee säätämiseksi. Tämän kun muistin, niin kepit sujuivat. Parasta oli, että keppejen loppua kohti vauhti parani ja pujottelu näytti hyvältä. Vitoshypyn jälkeen apuohjaajalta palkka.

Agin ohjatuista tulee nyt joulutauko vuoden alkuun, mutta sovittiin treeniporukan kanssa, että treffataan tässä välilläkin. Tarkoitus olisi ottaa kepeille vientejä eri kulmista, tehdä keppejä kuudella kepillä ja palkata näistä. Pari päivää ois aikaa vielä miettiä lähtisikö Rompsun kanssa rotumestiksiin Lahteen. Ehkä myö mennään, koska agi on nyt vaan niin kivaa. :) Uusi paikka tuo varmaan myös uudet haasteet, mutta tuleepahan ainakin sitä kokemusta. :)  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti