keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Irtoamisia...

Tiistaiagin aiheena olivat irtoamistreenit ja tätä harjoiteltiin takaperin ketjuttamalla alla olevalla radalla. Lopusta aloitettiin, eli ensin muuri (12) jonka jälkeen palkka. Sitten rengas-muuri-palkka, jonka jälkeen pituus-rengas-muuri-palkka jne. Lopuksi rata mentiin kokonaan ja muurin takana palkka. Oli muuten hauskaa ja sai juosta täysillä. :) Romeokin tykkäsi tosi kovasti tästä treenistä, kun sai mennä - hanat auki ja minua odottamatta - suoraan wuballe. Lentävät lähdöt sopivat Romeolle hyvin, joten mietinnässä on voisiko tuota hyödyntää jotenkin jopa joskus kisatilanteessakin? Istuminen pudottaa Romeon viettiä turhan paljon, kun taas seisaaltaan se lähtee kuin ohjus... tietty mun vauhti ei sit ihan samanlaista ole. : - D


Agitreenien jälkeen Tiina ja Satu "valvoivat" Romeon piilopaikkamakuuta, kun olin piilossa sermin takana. Pari ryhmäläistemme koiraa suoritti samaan aikaan agiesteitä ja kentällä oli muutenkin vähän levoton tunnelma... ehkä vähän liiankin levoton näin ekalle piilokerralle, mutta kun kerran ei olla päästy tätä treenaamaan nyt oikein missään, niin tehtiin tämä nyt sitten näin.

Pakko oli kurkkia miten Rompolla sujuu. Romeon yleisilme oli mukavan levollinen ja katse oli rauhallisesti piilolle päin. Lopussa nuuski vähän maata, mutta missään vaiheessa ei ollut aikeissa nousta. En usko, että tuosta suurta ongelmaa tuleekaan, koska piilossaolo saa Romeon katseen pysymään vaan aikaisempaa paremmin edessä. Toivotaan ainakin näin. :)

2 kommenttia:

  1. Käytä ihmeessä enemmän lentäviä lähtöjä jos niistä vauhti nousee. Auroran kanssahan tehdään lähes aina lentäviä lähtöjä. Tee silloin tällöin kuitenkin treeneissä alun paikallaoloa, jos joskus tulee kisoissa sellainen rata, että sinun pitää saada etumatka, niin ettei se täysin unohdu. Kuvaa joskus lähtötilanteita ja Romeon lähtötekniikkaa ja nopeutta. Tee joku nopea ja yksinkertainen hyppyputki radanpätkä ja ota lähtöjä istuen, maaten ja seisten ja lentäviä lähtöjä. Kokeile myös mikä vaikutus nopeuteen on Romeon etäisyydellä ensimmäiseen esteeseen. Ota sekkarilla aika ja katso mikä vaikutus lähdöillä on. Palkkaa vauhdikkaasti aina radan päätyttyä.

    VastaaPoista
  2. Joo, kuulostaa hyvältä ja kokeilemisen arvoisilta nuo mitä sanoit! Otan kisoissa lähdön seisaaltaan, jos alkurata antaa myöten, eikä vaadi etumatkaa. Jossain vaiheessa joku aiempi koutsi sanoi, että Romeo syttyy tekemään täysillä vasta kolmannella esteellä. Nyt olen saanut sen leikkimisen myötä lähtemään jo alusta hyvin, mutta heti lähdössä vire laskee kun laitan sen istumaan tokotyyliin.

    VastaaPoista