sunnuntai 23. kesäkuuta 2013

Juhannustreenejä

Juhannuksena ollaan myös treenattu. Launtaina tottista pihassa ja Myylle myös esineruutua lussulehmällä. Sanoinko, ettei tuo muka nouda? Kuka sille on sitä paitsi esineruudun opettanut?! :O Pentu teki hyvin nenulla hommia. Oli hyvin keskittynyt ja varman oloinen hakiessaan lehmäänsä ja selvästi innoissaan saamastaan tehtävästään. Myy löysi helposti molemmat esineet tuoden ne perille asti, toista tarjosi ihan käteen...  Hyvä Mymmeli. :)

Sunnuntaina suurin osa porukasta oli vielä Juhannuksen vietossa, mutta saatiin Sinin ja Rukan kanssa jonkinmoiset hakuilun tynkätreenit järjestettyä. Kiitos Sinille seurasta ja avusta. :)

Romeolle esineruutua niin, että Sini teki Romeolle ruudun ja vei sinne kolme omaa esinettä. Myylle tehtiin tuulitreenejä Sinin ollessa pressun alla piilossa ja Rukalle otettiin sitten enemmän perinteistä hakua haukkuilmaisun kera Hannun ja minun ollessa maalimiehenä.

Tuulta oli jonkin verran, mutta tuulen suunta vaihteli kovasti, joten se teki treenamisesta vähän haastavaa ja tämä näkyi varsinkin Myyn kohdalla.

No, molempien koirien treeneihin en täysin tyytyväinen ollut. Koirat suorituivat annetuista tehtävistään kyllä, mutta lähetykset eivät onnistuneet tänään ollenkaan toivotulla tavalla.

Alla vanha kuva esineruudusta, jonka olen joskus Romeolle tehnyt. Nyt esineet olivat sijoitettu niin, että 2. esine alempana keskellä, kun taas esineet 1. ja 3 vastaavasti ylempänä 2. esineen korkeudella ruudun molemmissa reunoissa...

Jälkeenpäin ajateltuna lähetyspaikka olisi pitänyt (1. lähetys) olla reilusti enemmän oikealla, jotta Romeo olisi saanut paremmin 1. esineestä hajun tuulen suunnan ollen vähän viistosti takaa. Nyt Romeo kaarsi suoraan vasemmalle kohti 2. esinettä, teki alakulmassa kummia pyörähdyksiä haistellen jotain, jonka jälkeen toi ensimmäisenä 2. esineen. 

Toisen lähetyksen otinkin sitten reilusti ruudusta katsottuna alhaalta oikealta ja Romeo saikin hyvin hajun 1.esineestä, jonka toi. Kolmannen esineen etsi ja toi kyllä, mutta aika lönkyttelyä oli tänään tekeminen... Sellaista kunnon tekemisen makua, mitä Romeo on viime aikoina esittänyt, ei tänään näkynyt. Olisiko sitten ollut liian kuuma ilma, epävarmuus siitä haetaanko nyt ukkoja vai esinetä, tai mikä lie? Toisaalta uskon kyllä, että se tietää mitä ollaan tekemässä, onhan noita molempia tehty kuitenkin niin paljon. 

Hyvää ja tärkeintä kuitenkin oli se, että kaikki vieraat esineet nousivat hyvin muutamassa minuutissa. Tämä kai se tärkein pointti tässä kuitenkin on. :)

Sitten Myy, jolle kolme valmista maalimiestä. Tarkoitus oli pitää Myy hihnassa ja kun se saa maalimiehestä hajun, päästää se etsimään. 

Tuuli pyöri alueella aika paljon ja lähetykset eivät valitettavasti onnistuneet tänään ollenkaan ekaa lukuunottamatta. Eka oli hyvä. Pisto suora ja maalimies löytyi helposti. Maalimiehellä luopumista, eli pentu maahan ennen palkkaamista. 

Toiselle päästin liian aikaisin pennun irti, eli se ei ollut saanut maalimiehestä kunnolla hajua, vaikka näin oletin. Myy kävi tarkastamassa ensimmäisen piilon, josta tuuli kävi. Tuli lujaa kutsuttaessa takaisin, jonka jälkeen haki taas hyvin toisen maalimiehen. 

Kolmannella lähetyksellä sama toistui, eli Myy meni nyt toiselle piilolle. Sama homma kun Romeon esineruudussakin, eli lähetykset olisi pitänyt viedä reilusti oikeammalle, jotta koira olisi saanut kunnolla hajun maalimiehestä, jonka jälkeen päästää se vasta irti. Pyysin Myyn takaisin, jonka jälkeen Sini löytyi helposti pressun alta. 

Harmi, että tuli vahvistettua tuota turhaa juoksentelua. Hyvää taas oli, että Myy oli taas haljeta ilosta saadessaan etsiä ihmisiä. Jo paljon ennen piilolle tuloa, oli helppo nähdä, että Sini on paikallistettu. Koko koira oli ihan mutkalla hännän heiluessa niin kovaa kovasta vauhdista huolimatta ja korvat olivat ihan litassa... Haku on kyllä niin Myyn laji. 

No, jospa viikon päästä saataisiin sitten jo hakuporukkaa enemmänkin liikkeelle. 

Lopuksi käytiin vielä mejän teoriaa läpi Sinin kanssa. Lupailin vähän auttaa Siniä ja
Ruka-holskua alkuun mejätouhuissa. :)

Myy täytti Juhannuksena viisi kuukautta. Se on jo iso tyttö. :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti