sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Häiriötä ja pentuja

Tänään lähdin Romeon kanssa Muuramen kennelkerhon perustottelevaisuuskoulutukseen saamaan kaivattua häiriötreeniä. Paikalla olikin lähes ennätysmäärä kaiken rotuisia ja kaiken tasoisia koiria ohjaajineen. Osa haukkuvia, osa muuten vaan kovasti äänteleviä ja villejä nuoria koiria, osa jo vähän pidemmällä olevia koekoiria. Tuli kyllä hyvää ja kaivattua häiriötreeniä. Joskus tuntuu, että näitä treenejä kaipaa aina aika ajoin Romeolle, jotta sillä säilyy kyky työskennellä myös ns. vaativissa olosuhteissa. Eli kaikki ympärillä olevat koirat eivät ole niitä hyvin käyttäytyviä treenikoiria, joita esim. hallilla paljon näkee, vaan enempi innokkaasti iholle pyrkiviä nuoria koiria tai muuten vaan joskus vähän epäsosiaallisempiakin tapauksia... Tärkeintähän näissä tilanteissa on tietysti aina se, että homma on kuitenkin koko ajan hyvin hallinnassa, eikä vahinkoja pääse tapahtumaan.

Alkuun otin Romeon perusasentoon ja otin kontaktitreeniä toisten koirien tullessa kentälle. Nuori läheltä menevä tiibetinmastiffiuros oli haastava Romeolle, koska naapurustossamme asuu samanlainen suuri musta koira, joka aina ohitustilanteissa rähisee kovasti Romeolle. Mastiffille piti vähän puhista, mutta muuten meni oikein mallikkaasti.

Alkuun luoksepäästävyyttä. Eka ihan tavallinen tokomainen lähestyminen ja toisella kerralla Heli katsoi myös hampaat. Molemmat menivät hyvin. Heli huomasi, että Romeolla on kuluneet kulmurit ja näinhän ne on! Viime viikolla Romeon rokotusten yhteydessä pyysin eläinlääkäriä katsomaan hampaat. Omaan silmään hampaat näyttävät aika hurjilta, sekä kulmurit, että alahampaat ja mietin onko niissä mahdollisesti reikiä vai ovatko ne vaan noin kuluneet. Eläinlääkäri oli sitä mieltä, että ne ovat vaan kuluneet, eikä syytä huoleen ole. Jos koiran hampaassa on reikä/reikiä, hampaan keskusta punoittaa, koska siinä on tällöin yhteys hammasjuureen. Romeon hampaan keskustat näyttävät taas mustilta. Tuolla menoa Romeo saa tekarit ennen pitkää... :- / Pitäisköhän sille lisätä kalkkia tms. ruokavalioon tai vähentää luiden syöntiä? Tuota en sitten tullut kysyneeksi.

No, mutta treeneihin, eli seuraavaksi kuljimme isossa ympyrässä ja tarkoitus oli koko ajan pitää kontakti mahdollisimman hyvänä. Suurimman osan ajasta Romeo meni oikein hyvällä kontaktilla. Muutaman kerran kun edellä menevän häntäkarvat alkoivat lähes kutitella nenää, kontakti hetkellisesti katkesi katseen siirtyessä edellä menevään, jolloin pysähdyin ja Romeo korjasi heti. Tehtiin myös kohtaamisia, jolloin koirakot tulivat toisiaan vastaanEnsin mentiin ohi pysähtymättä, sitten pysähdyttiin keskellä koirat perusasennossa jne. Romeo ei ottanut toisista koirista häiriötä, vaikka ainakin kerran toinen koira ärähti Romeolle kohtaamistilanteessa. Keskittymiskyky on kyllä parantunut Romeolla selvästi iän myötä, eikä se ole enää ollenkaan niin kiinnostunut toisista koirista kuin mitä joskus aiemmin oli. Hyvä niin. :)

Paikkamakuu pitkässä koirarivistössä niin, että vasemmalla cairniuros ja oikealla berni. Meni hyvin, vaikka selvästi cairni oli Romeon mielestä niitä "ei kivoja koiria". Sama tehtiin istuen. Tällä kertaa pää kuikuili varovasti cairnin suuntaan ja yritti vetää tästä vainua. Älähdin tästä, jolloin katse pysyi taas edessä. Selvästi paikalla istuminen vaatii vielä vähän harjoittelua, jotta siitä tulee yhtä varma kuin paikkamakuusta.

Tehtiin kolme luoksetuloa pitkää koirakujaa pitkin. Heli liikkuroi meille kaksi ensimmäistä ja ne olivat semmoista normi Romeota. Kolmanteen haettiinkin sitten lisää vauhtia. Heli piti pannasta kiinni, lähdin juoksemaan pois päin, samalla pallolla hetsaten ja kun olin riittävän kaukana, otin normaalin ns. rauhallisen koeasennon ja kutsuin koiraa. Tuli nyt lähes lumi pöllyten, eli selvästi kovemmin kuin mitä kaksi aikaisempaa luoksetuloa. Näin treenaamalla saisi tuota kaivattua vauhtia, joten täytyypä jatkossakin tehdä tätä.

******

Eilen käytiin kattomassa pentuja kennel Off Line`sissa. :)Lisää vierailusta luettavissa  >>TÄÄLLÄ

>>KUVIA ja >> VIDEO

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti