sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Tokomietintöjä

Tauolla ollaan, mutta treenijuttuja tulee kuitenkin aina jonkin verran mietittyä. ;) Tässä näitä mitä sitten seuraavaksi aloitellaan ja mitkä asiat pitää saada kuntoon.

Romeon jäävät ovat huonontuneet siitä mitä ne alkuun olivat. Romeo ennakoi hidastamalla kun tietää, että käsky tulee kohta. Tämä kuuleman mukaan tulee alkuun monille koirille, eiväthän ne tyhmiä ole.

Nyt olisi tarkoitus alkaa tätä työstämään.

Jäävät:
  • Törppö kentälle (enkä puhu nyt itsestäni...) ja törpön kohdalla ensin pari kertaa normijäävää. Tämän jälkeen seuraamisella törpön ohi (koira tietysti ennakoi törpöllä ja alkaa hidastella), palkataan vasta kun on taas hyvässä seuraamismoodissa ja -paikassa. Höpöhöpö-tyyppinen huomautus, jos jää yhtään himmailemaan törpön luona jne. Tämän jälkeen ei enää jäävejä suorilla, vaan vasta käännösten jälkeen. Paljon vaihtelevia treenejä, ettei osaa ennakoida. Liikkuri treeneihin mukaan antamaan käskyjä.
Avoluokka? 

Kaukot: Sama homma myös kaukoissa, eli ennakoiminen. Istumisen jälkeen otus alkaa vajota maahan, koska tietää, että kohta käsken sen siihen...
  • Palkataan vasta siitä, että pönötttää istumassa jonkin aikaa, eikä ennakoi. 
Näin ollaan tätä tähän asti treenattu:


Luoksetulon stopit ovat suht hyviä. R pysähtyy kivalla ilmeellä ja hyvin töksähtäen. Tätä on kiva treenata nyt talvella jäällä.

Nouto edelleen loppuasentoa vaille. Kapula putoaa yhä helposti, kun yritän ohjata eteen istumaan ja koira hämmentyy mitä siltä haluan. Lähdössä ei myöskään malta odottaa, että kapula putoaa maahan, ennen kuin hakee, joten tätä pitää kanssa treenata. Nyt olen pitänyt pannasta kiinni, ettei lähde ennen käskyä. Varmaan voisi auttaa kun heiton sijaan käy viemässä kapulan, jolloin ei niin kiihdy.

Tokoestettä tehdään sitten kun alo on saatu läpi. Avoeste tuskin tuottaa suurta ongelmaa.

Piilopaikkamakuita ollaan tehty vähän. Ei tunnu ainakaan vielä ongelmalliselta. :-)

Romeo ei treenejä ressaile. :) Meno näytti tänään tältä Tohti-aussien kanssa.>> KUVIA TÄÄLLÄ!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti