keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Kertausta

Tänään kertailtiin kurssilla aiemmin opittuja, tai oppimatta jääneitä asioita... Jatko2-kurssi alkaa olla jo lopuillaan ja viimeisiä kertoja viedään. Olen ollut suhteellisen tyytyväinen kurssin antiin ja opetukseen. Uutta asiaa on tullut paljon Jatko1:n jälkeen, mutta pikku hiljaa alkavat jo monet termitkin jäädä mieleen ja niihin liittyviä ohjauskuvioitakin alkaa jo jotenkin edes hahmottamaan.

Kurssilla ollaan tehty jonkin verran jo pitkiä ratojakin ja tietysti harjoiteltu paljon erilaisia ohjaustekniikoita ja -kuvioita. Agitermistö on kyllä yllättävän suuri ja samaa tarkoittaviakin asioita kutsutaan myös usein eri termein, joten homma ei ole ainakaan liian yksinkertaista. Välillä saa kyllä oikein tosissaan miettiä, että mikä termi tarkoittaa mitäkin. Sitten siihen päälle vielä, miten se ja se taas tehtiinkään käytännössä... Haastetta on riittänyt ihan mukavasti ohjauskuvioiden kanssa, eikä kurssilla ole ollut missään vaiheessa ainakaan liian helppoa omaan osaamistasoon nähden. Eniten on ehkä itselle kurssin aikana selkiintynyt se, mitkä ohjaustavat ns.sopivat omaan käteen ja mitä minun on helpoin soveltaa radalla.

Seuraavaksi täytelläänkin sitten hakemusta mölliryhmään. Toivotaan, että päästään mukaan. :)

Tänään siis kuitenkin vielä kertailtiin, eli tehtiin serpentiiniohjausta, välistävetoja ja päällejuoksua ja ohjaukset peilikuvana kummaltakin puolin.

Harjoittelurata näytti tältä, eli aloitus ja lopetus pöydälle ja rata siis myös peilikuvana toisin päin. Laiskuus iski piirtäjälle... ;)


Välistävedot sujuvat hyvin ja koira kuunteli hienosti. Päällejuoksut ovat ihan hepreaa, eikä ne vaan onnistu  millään. Serpentiinohjauksessa Romeon lähti rynnimään liikaa edelle, ohitti viimeisen aidan ja niinhän siinä kävi, että se karkasi putkeen. Eija sanoi, että kannattaa edetä niin, ettei Romeo pääse yhtään edelle, koska tällöin sen korvat helposti katoavat... eli tarkoittaa käytännössä sitä, että mun pitäisi mennä huomattavasti kovempaa ja Romeon hitaammin ja pitää tietty koira samalla koko ajan hyvässä hallinnassa... Oma jaksaminen oli tänään ihan hanurista ja jalat maitohapoilla. Töissä on ollut paljon vatsatautia liikkeellä, joten en tiedä sitäkö pukkaa, vai mistä viime päivien väsymys johtuu...

Erillisenä harjoituksena tehtiin vielä sylkkäriä, joka sujui kunhan oma ranne pyöri lopulta oikealla tavalla.

Viereisellä kentällä tein ennen omaa vuoroa muutaman kerran keinua ja keppejä. Kepit sujuivat nyt hienosti ilman ohjureita. Jihuu! :) Vähänkös muka näyttääkin hienolta kun poitsu pujottelee 12 keppiä ilman mitään apuvälineitä. :) Hyvä Rompsupompsu. On se ainakin jotakin agissa oppinut.

Keinu hyvin. Sana keinu on nyt otettu uudeksi vihjesanaksi, kun alkuun oli kiipee-käsky, joka on myös puomilla, joten se ei ollut missään tapauksessa toimiva. Romeo ei tiedä vielä mitä keinu tarkoittaa ja ekan ylösmenon tekee vähän liiankin rempseästi ja turhan vauhdikkaasti. Seuraavat kerrat menevät sitten jo maltillisemmin, kun muistaa mikä jutun juoni taas oli. Aika usein se ottaa kallistuksen vastaa menemällä kokonaan mahalleen, mutta pysyypähän hyvässä tasapainossa, eikä ryntäile. Parempi hidas, kuin lentokeinu. :)

Ensi keskiviikkona sitten treenataankin ilman kouluttajaa Eijan antaman ratapiirroksen mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti