sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Vuodet 2012 tavoitteet ja saavutukset

Vuosi ei ole ihan vielä pulkassa, mutta kisojen ja kokeiden osalta se on jo sitä meidän osalta, joten tässä katsaus miten vuosi 2012 meni tavoitteiden ja suunnitelmien osalta:


Tavoitteet vuodelle 2012 (kirjattu blogiin 25.12.11)
Terveys
Kevään aikana tutkitaan lisää tuota Romeon terveyspuolta. Tiedossa on kilpirauhaskoe ja tarkoitus olisi tutkituttaa myös silmät vuoden aikana. 
Äitienpäivänä Romeolla on luonnetesti. Luonnetestituomareina toimivat Reijo Hynynen ja Vilhelmiina Virolainen. 
Romeota ollaan kyselty jonkin verran myös jalostukseen. Päätöksen tästä teen luonnetestin ja muiden terveystulosten jälkeen.
Ja näin kävi:
 • 27.4 2012 Romeolta otettiin kilpparikoe ja tulos oli negatiivinen. 
 • Silmiä ei ole peilattu. Koko asia on vaan jotenkin jäänyt, kuin tuota ylimääräistä rahaa ei ole pussissa ollut, joten tämä jää ensi vuoteen.

Luonnetesti oli 12.5.2012. Tuomareina toimivat Reijo Hynynen ja Vilhelmiina Virolainen.

Osa-alueet:
 • Toimintakyky +1 kohtuullinen
 • Terävyys +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
 • Puolustushalu +3 Kohtuullinen, hillitty
 • Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
 • Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
 • Temperamentti +2 Kohtuullisen vilkas
 • Kovuus +1 Hieman pehmeä
 • Luoksepäästävyys + 2b Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
 • Laukauspelottomuus +++ Laukausvarma
Tulos oli hyväksytty, 144 p. +++ laukausvarma.

Romeosta tuli vuonna 2012 kahden kauniin pennun isä, kun Djenna (LU MVA EUV-11 NICHTJE NADJENNA V.H. EIGEN LAND) synnytti 6.4.2012 kaksi pentua Hollantiin. Djenna siemennettiin Hollannissa Suomesta lähetetyn Romeon tuoresperman avulla.

Kuvaan lupa Marijke de Greef
 Kuva Rob Cordes/Marijke de Greef

Pennut:
 • Rauha, Hertogin Hadewych van de Rozeborgh (alhaalla vasemmalla)
 • Wellus, Hertog Halewijn Axmo van de Rozeborgh (alhaalla oikealla, kuva T. Wibier)


Molemmat pennut vaikuttavat tällä hetkellä hyvin lupaavilta ja hienoilta holskun aluilta niin luonteidensa kuin muidenkin ominaisuuksiensa puolesta. Rauha asuu täällä Suomessa Romeon kasvattajan Katia Närvän luona ja Wellus Hollannissa Tamar Wibierin luona. 

Romeo on Suomen Hollanninpaimenkoirayhdistyksen jalostusuroslistalla ja jalostus harkitaan tapauskohtaisesti.

Mejä

Oma motivaatio tuntuu ainakin tällä hetkellä aika huonolta mejään, koska haku lajina kiinnostaa nyt kovasti ja mejä vie niin paljon aikaa, että jos sitä haluaa täysipainoisesti harrastaa, muuta ei ehdi. Ja kun tuo FI JVA:n arvokin jo on... niin olisiko nyt aika koittaa näitä pk-lajeja? Toisaalta mejä on Romeolle "maailman ihanin laji", joten ei tätä missään tapauksessa ole tarkoitus myöskään lopettaa!

Yksi ykkönen jäi tältä kaudelta talteen, (tulos huomioidaan ensi kauden PM-kokeeseen haettaessa) Sanotaan nyt kuitenkin rohkeasti, että tavoitteena on PM-paikka.  
Ja näin kävi:
 • Ei saatu tänä vuonnakaan PM-paikkaa. Keski-Suomessa taso on ollut erittäin kova joka vuosi ja pientä epäonneakin on ollut meillä matkassa. Tosiasia kuitenkin, että muut ovat olleet vain meitä parempia ja toki myös vähän onnekkaampia. (hyvin tehdyt jäljet jne.) 
 • Ensi kaudelle ei saatu "varastoon" tarvittavaa ykköstulosta, joten laji jäänee meiltä tulevaisuudessa yhä enemmän pelkästään harrastusasteelle. 
BH
Haave ja toive tulevalle vuodelle olisi BH:n suorittaminen. Jos ja kun, saan Romeon hallinnan kaikelta osin vielä paremmaksi ja uskallan lähteä tuon vähän epäsosiaalisen uroskoiran kanssa kokeeseen, niin mehän mennään ja suoritetaan tämä BH. Työsarkaa on vielä todella paljon, joten katsotaan nyt kuin meijän käy ja riittääkö vuosi...

Ja näin kävi:

Hallinta saatiin kyllä hyvään kuntoon, mutta koira ei ollut muuten vielä valmis pitkään seuraamiskaavioon ennen ihan loppu vuotta. BH jäi suorittamatta, kun sopivaa koetta ei loppuvuodestä löytynyt, eikä tässä sinällään mitään kiirettä ole. Yritän saada seuraamisen mahdollisimman hyvään kuntoon, ennen BH:ta. Ensi vuonna katsellaan uudelleen.
,
Toko/tottis


Ei "suuria" tavoitteita tämän suhteen. Mahdollisesti se BH ja tokon alokasluokan koe.
Paljon parempaan ollaan menty tottiksen suhteen ja Romeo selvästi edistyy koko ajan. Välillä tottikset sujuvat oikein hyvin, välillä taas ei. Motivointi pitkäkestoiseen suoritukseen on aika haastavaa... Paljon riippuu myös siitä missä ollaan ja kenen kanssa. Pahin ongelma on ehkä juuri tuo keskittymiskyvyn heikkous ja häiriöherkkyys julkisilla paikoilla. R myös vaistoaa aina, jos jännitän joitakin tilanteita ja varsinkin silloin se mielellään ketkuilee, joten ei ihan helppo tapaus koemielessä. Paljon treeniä tarvitaan tähän vielä ja ennenkaikkea sitä häiriötreeniä.
Omat treenit antavat kuitenkin toivoa myös todella hyvästä tekemisestä ja periksi en anna kovin helposti. ;)
Ja näin kävi:

Bh:ta ei tehty, mutta ylitimme itsemme ja käytiin korkkaamassa meidän ensimmäiset viralliset tokokisat! Hallinta on kyllä ihan huimasti parantunut vuoden aikana ja luotan koiraan lähes täysin! 

Ihan loppu vuonna tehtiin kolme tokon alokasluokan koetta ja ihan omaan piikkiin menee kyllä kaikki nuo kokeen pistemenetykset. Koira kyllä osaa, mutta ohjaajan täytyy vielä kehittyä. :)

Tulokset:
 • 1 x ALO 1 (kokonaisijoitus 6/26 koirakosta)
 • 1 x ALO 2 (oma moka vei jo lähes varman ykkösen, kun liikuin estettä kohti ja koira hyppäsi..)
 • 1 x ALO 3 (paikkamakuu nolla) 
Näistä jäi kyllä tosi hyvä fiilis, joten tästä on kyllä hyvä jatkaa tokouraa ensi vuonna.

Esineruutu
Säilyttää se mitä jo osataan ja karsia kaikki silloin tällöin sattuvat "pöllöilyt" pois; esineiden mälvääminen tai pahimmoillaan jopa vaihtaminen. 
Ja näin kävi:
 • Hyvää tekemistä. Kolme esinettä nousee nopeasti ja varman oloisesti. Luovutuksia voi vielä hioa nätimmiksi, mutta muuten mielestäni ok. Kelpaa mulle ja tästä Romeo tykkää! :)

Agility
Tavoitteena päästä nyt ensin treenaamaan sinne minne halutaan, eli  >> JATTIIN. (ollaan jonossa) Vaikea laittaa oikein mitään tavoitteita kun ei ole mitään seuraa takana tms. :(  Tämä on kuitenkin ehkä eniten se meidän laji. 
Ja näin kävi:
 • Päästiin lopultakin sinne minne haluttiin, eli Jattiin treenaamaan ja opetukseen olen ollut tyytyväinen. Treenit ovat olleet haastavia, mutta myös hauskoja.
 • Vuoden aikana käytiin parit epäviralliset möllikisat ulkokentillä. Ensimmäisestä kisasta tuli hylsy ja toisesta kisasta jo tuloskin, eli 15 virhepistettä ja ihanneaika alittui reilusti. Romeo on suht koekunnossa agin osalta, kunhan keinu ja kepit saadaan tehtyä valmiiksi ja varmoiksi.
 • Pitäisi pystyä enemmän treenaamaan omatoimisesti ja säännöllisesti, mutta työt haittaavat harrastuksia. Koko vuoden aikana en ole ehtinyt juuri itsenäisesti harjoitella tai käymään hallilla juuri muissa kuin meidän ohjatuissa treeneissä kerran viikossa...  ei hyvä. :( 
Haku

Jatketaan harjoituksia ja toivottavasti kehitytään tässä vuoden aikana. Ilmaisu (rulla) kuntoon vuoden aikana ja vaihtelevia ja kivoja treenejä.
Ja näin kävi:
 • Sari Kärnän syksyn hakukoulutus avasi uusia näkökulmia lajiin ja toi sitä kaivattua motivaatiota sekä koiralle, että minulle uudenlaisten harjoitusten myötä. 
 • Rullailmaisu toimii omalla porukalla (perhe), mutta vierailta tuonti vaatii vielä harjoittelua ja varmuutta. Ilmaisuja pyritään harjoittelemaan tulevan talven aikana, jos sitten ensi keväänä voisi yhdistää rullan jo maastoon.
Näyttelyt
Yksi serti haetaan vielä, jos luonnetesti menee hyvin keväällä. Eli tavoitteena kai sitten tältä osin se FI MVA:n arvo... Kaksoisvalio?! :O 
Ja näin kävi:
 • Vuoden aikana tuli 5 x ERI kuudesta näyttelystä, 1 x ROP, 1 x VSP ja saatiin se puuttuva SERTI. Luonnetesti hyväksytty, joten Romeosta tuli kuin tulikin sitten KAKSOISVALIO, kun Suomen Muotovalion arvo vahvistettiin Suomen Kennelliitossa 1.8.2012!
 • Romeolle Vuoden Näyttelyholsku 2011 3. sija.

HIENO KOIRA, HIENO VUOSI. KIITOS ROMEO! :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti