torstai 13. syyskuuta 2012

Koe lähestyy...

... ja tuskan hikeä pukkaa. Ei taida olla kaikki inkkarit mullakaan kanootissa, kun menin ilmoittamaan meidät tokokokeeseen. :/

Tänään kävin tekemässä tokotreenit, josta alla video. Tein paikkamakuun samalla kun vein tötsiä paikalleen. Meni hyvin. Täytyisi ottaa kello mukaan ja katsoa tuota aikaa. Isäntä lupasi väsätä viikonloppuna tokoesteen, joten päästään sitäkin harjoittelemaan vähän säännöllisemmin.

MUTTA itse treeneihin. Mun kävely näyttää videolla järkyttävältä, joten yritän opetella kävelemään tässä parin viikon aikana ja katsomaan eteen, eikä koiraan päin. Pitää myös luottaa siihen, että kyllä se koira putoaa maihin, eikä jäädä yhtään katseella tätä varmistelemaan..

Faktat ovat nämä: Tarkkaahan Romeon tekeminen ei ole, eikä se into piukeena hommia tee. Kontakti katkeilee ja kaikki on vähän "sinne päin", joten varmaan tokofriikit katsoo videota myötähäpeätä tuntien... :D mutta kun Romeo on mikä on ja tietysti myös minä olen mikä olen. Jos Romeota "korjaa" toistojen kautta tai huomauttelee joistakin asioista, se menee täysin maihin ja passiiviseksi ja tekemisestä katoaa ilo ja into. Esim. tuossa videolla on kohta, jossa se alkaa tökkiä leikillään vieressä olevaa tötsää. Voisin kieltää ja komentaa sitä ja se uskoisi ja jättäisi tötsän, mutta sen jälkeen on turha kuvitellakaan, että treeneistä tulee hyvät, koska kiellon jälkeen intoa ja iloa on vaikea saada palaamaan. Tie joka vie Romeota ainoastaan eteenpäin, on ilo ja kannustaminen ja virheiden täydellinen huomioimattomuus. Tavoite on koko ajan saada Romeolle parempaa ilmettä tekemiseen ja tämä vie sitten sitä tarkkuutta tekemisestä. Jos paikka on vähän vino, en viitsi alkaa hinkata sitä uudelleen koska koiralta menee niin nopeasti mielenkiinto toistojen myötä. Usein kuitenkin käy niin, että seuraavalla kerralla paikka onkin sitten hyvä ja suora ja päästään kunnolla bilettämään. Eli ihan tuurillaan mennään siitä kuinka suoria tai hyviä paikat kulloinkin ovat, mutta paskanko väliä. Ei tää niin vakavaa saa olla. Eihän? ;)

Meni syteen tai saveen, niin kokeeseen mennään. :D

4 kommenttia:

  1. Jos tommoisen suorituksen teette kokeessa, niin kyllä ykkönen pitäisi tulla!

    VastaaPoista
  2. Oikeesti?? :O

    Eilen illalla harjoittelin omaa kävelyä olohuoneessa. Rinta ulos ja selkä suoraksi. Isäntä näytti mallia kuinka kuuluu kävellä. Tyttö katteli meitä ja tokaisi, että on mulla kummallinen perhe. :D

    VastaaPoista