maanantai 19. maaliskuuta 2012

Agia

Tänään oli maanantaiseen tapaan Jatin treenit. Tanja piti jälleen kerran oikein hyvät treenit. :) Tehtiin harjoitukset parin kanssa omatoimitreeneinä ja Tanja seuraili ja ohjasi meidän tekemisiä.

Keppejä otettiin verkoilla (..ja olivat nyt siis oikein kasattukin... ;)) ja harjoiteltiin eri kulmista kepeille lähettämistä erillisten keppiparien avulla. Kepit sujuivat hyvin, eikä kepeille lähetys eri kulmista sekään tuottanut Romeolle ongelmaa. Nopeasti Romeo keksi halutun asian ja hakeutui hyvin keppejen alkuun ja oikealle puolelle. Romeon ohjaaminen agissa on jotenkin erityisen mukavaa, kun koira on koko ajan hyvin kuulolla ja sillä on ajatus mukana tekemisessä! :)

Puomilla harjoiteltiin ylösmenokontaktia ja siinä pysäytyskäskyä. Romeolla ei ole ollut siihen mitään käskyä aiemmin käytössä, koska sille ei ole ollut tarvetta. (kiipee-käsky on ollut nousussa ja odota-käsky alastulokontaktilla ) Tanja sanoi, että vauhdin kasvaessa kokemuksen myötä, tämä on myös hyvä osata noin isolla koiralla kuin mitä Romeo on. Laitoin namun n. puoleen väliin ylösmenokontaktia ja Romeo sai mennä syömään sen ja seisoskella kontaktilla. Vapautus siitä ja kehu. Käskyksi tähän tulee myöhemmin OTA kunhan homma tulee ensin Romeolle tutuksi.

Harjoiteltiin myös erilaisia ohjauksia mm. valssia ja "lentokonetta".. (mäkelä?) tehden pientä rataa. Esteinä tässä aita-aita-putki-aita. Romeo meni hienosti sinne minne ohjasin, kunhan oli alkuun syönyt toisen koirakon tiputtamat namit. :) Alkuun ohjaus oli vähän hakemista, mutta muutaman toiston jälkeen alkoi sujua paremmin ja varsinkin valssi sujui hyvin.


Romeo ei saanut iholle onneksi ketään tänään, mutta kaksi muuta urosta ottivat kentällä yhteen, toisen koiran mennessä kentän reunalla makaavan koiran päälle... :( Henkilökohtaisesti jurppii tämä, että kaikki tehdään porukalla samaan aikaan niin, että kaikki koirakot pyörivät kentällä. Idea tässä yhdessä treenamisessa on tietysti se, että kaikki saa tehdä koko ajan jotakin, eikä aikaa mene seisoskeluun ja oman vuoron odotteluun. Ryhmäämme kuuluu kuitenkin kolme isoa uroskoiraa Romeo mukaan lukien, joten tilanteita voi tulla, kun koirat kuumuvat esteitä suorittaessaan...

Uutena Jattilaisena en vielä tunne tarkkaan ns. talon tapoja, enkä ehkä kaikkia kentän sääntöjä, mutta jotenkin olisi mukavampaa, että jokaiselle koirakolle annettaisiin kunnollinen työrauha (kuten on muissakin luokissa!) ja muut koirakot olisivat kentän reunoilla odottamassa toisen tehdessä. Nyt on tunne tehdessä, että selustaa pitää varoa ja tämä häiritsee ainakin omaa keskittymistä ohjaamiseen, eikä tuo ole koirallekaan reilua. Täytyy ottaa asia puheeksi jos meno jatkuu tämän kaltaisena ja tilanteita tulee koko ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti