sunnuntai 6. marraskuuta 2011

Holskujen hakuilut

Sunnuntaiseen tapaan, tänään oli holskujen hakutreenit. Mukana olivat tänään "pitkätukat": Ruka, Sumu, Lakka ja Romeo, sekä lyhytkarva Carma.  

Tuulta oli taas jonkin verran ja tuulen suunta vaihteli. Romeolle kolme maalimiestä, samalla tavalla kuten viimeksi. Eli maalimiehet lähtivät autolta metsään, eikä koira nähnyt muuta kun sen, että ukot lähtivät metsään. Maalimiehet olivat piiloissa alla olevan kuvion mukaisesti. 


Kun ukot olivat ehtineet piiloihin, lähdettiin kävelemään tietä pitkin keskilinjaa kohti. No joo. Pusikosta oli sitten pölähtänyt tielle joku kaljaveikko, joka sitten tallusteli meitä vastaan voimakkaasti viinalta haisten. Romeo oli selvästi vähän kummissaan, että mikä ukko sieltä tulee ja onko tämäkin tätä meidän sakkia. :/ Tuossa kohtaa siltä selvästi katkesi vähän homman juju mielestä. :(  

Keskilinjalta lähetin Romeon ensin vasemmalle puolelle. Näytti, että olisi ollut menossa sinne. Lähti tosi nihkeästi ja innottomasti ja oli jotenkin ihan pihalla koko hommasta. Kävi tarkastamassa, että oma ukko ja viime kertainen maalimies seisovat keskilinjalla, joten tuntui ajattelevan, että mitä niitä muita hakeakkaan. :/  Ei kyllä ollenkaan Romeon tapaista. Viime kertaista, tai vaikkapa eilistä intoa, ei näkynyt missään. Kävelin lähes piilolle asti ja Romeo eteni sinne ja maalimies löytyi. 
Toiselle ukolle lähti vieläkin nihkeämmin ja haluttomasti, joten Jarmo pyysi maalimiehiä pois ja otettiin uusi lähtö niin, että nyt Romeo näki kumpareen taakse kaksi juosten katoavaa maalimiestä. Tämä toikin Romeoon heti kovasti intoa. Vinkumista ja malttamatonta haukkua. 

Oikealle (ukko 1 ) lähettäessä, Romeo lähtikin todella lujaa Ukko 3:lle ja haki sieltä ukon. Viimeinen maalimies löytyi taas vaan niin, että jouduin kävelemään kauas piiloa kohti ja Romeo haki sitten ukon. 

Ei ollenkaan hyvä harjoitus. Nihkeää ja halutonta. Ei sitä tavallista ja tuttua vauhtiromeota ja esimerkiksi  viime viikkoon verrattuna todella huono hakuilu. :(

Puhuttiin siitä, että oma roolini keskilinjalla tulee olla jatkossa täysin passiivinen. Palkkasin Romeota nyt välillä, kun jotenkin hölmösti ajattelin, että se saisi siitä lisää intoa... Koira kuitenkin luulee, että homma on ohi, kun saa tässä kohtaa palkan. (Nuori ja kokematon koira on eri asia) Jatkossa vain maalimiehet palkkaavat koiraa, en minä. Romeo ei myöskään minusta ihan täysillä motivoidu maalimiehistä, jotka vaan antavat sille lelun. Maalimiesten tulee jatkossa ottaa paljon aktiivisempi rooli, eli leikittää Romeota, jotta sillä säilyy into hakea maalimiehiä. Nyt palkkaa tulee liian helposti koiralle, joka on oppinut taistelmaan ja tykkää siitä yli kaiken. 

Tuota ei olla tehty nyt siis siksi, että alkuunhan Romeo vähän paineistui vieraista maalimiehistä. Katsottiin, että pelkkä lelun antaminen tässä vaiheessa riittää. Maalimiehet eivät kuitenkaan tunnu paineistavan koiraa enää. Se tarjoaa kaikille lelua ja on innokas jokaisen kanssa leikkimään, joten leikin voisi nyt jo siirtää myös piilolle. Ruokapalkkaa olen miettinyt myös... Kuinkahan se Romeon kohdalla toimisi? Ruokahan rauhoittaa noin muutoin. 

Siirtymämatka autoilta keskilinjalle oli tänään Romeolle liian pitkä, eikä sitä ainakaan yhtään auttanut kumma kulkija, joka tuli tiellä vastaan. Ajatus hommasta katosi välillä ja koira ei keskittynyt tämän jälkeen kunnolla tekemiseen. Puhuttiin siitä, että jatkossa siirrytään sellaisiin harjoittelumaastoihin, että autot saadaan lähemmäksi hakualuetta. 

Saatiin läärätä taas treenien alussa ja lopussa Ellin 7 viikkoisia pikku holskuja. On ne kyllä aika syötävän söpösiä... Sinipantainen poika on vienyt mun sydämeni... Se kun on vielä koditonkin ja kaikkea. Voi huokaus. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti