sunnuntai 16. lokakuuta 2011

Romeon ensimmäiset hakutreenit

Vihdoinkin saatiin sitten koottua holskumainen hakuiluporukka Jyvässeudulta kasaan, niin että päästiin aloittamaan hakuilut! =)

Porukassa hakuilee näillä näkymin siis neljä pitkäkarva holskua; Sumu, Ruka, Lakka ja Romeo, ja yksi lyhytkarva holsku CarMa ja ihana sininen karjakoira, nimeltä Motti. Porukkaa opastaa ja vetää hakuilusta ja holskuista tietävä Jarmo.


Ekat treenit otettiin käymällä ensin teoriaa läpi, koska kokemusta ei useimmilla meistä ollut.

Varsinaiset treenit aloitettiin merkkaamalla ensin keskilinja, jonka jälkeen tehtiin kaistaleita ja merkattiin maalimiesten piilot.

Koirat saivat nähdä maalimiehen lähdön n. viisi metriä, jonka jälkeen koiran näköyhteys ukkoon pyrittiin peittämään, jotta koira etsii ilmavainun avulla. Romeolle eka maalimies oli tuttu, eli tämä ihan mun oma ukko. :) "Ukko" sana on selvästi tullut tutuksi jo Romeolle, joten annettu tehtävä ei ollut missään vaiheessa epäselvä Romeolle. Romeo meni täysillä suoraan piiloon, josta sai patukan palkaksi. Patukkaa pitikin sitten esitellä kaikille kunniakierrosten avulla, eikä mamman käskyä tuoda sitä, otettu kuuleviin korviin... niin Romeomaista välillä. :/

Toinen lähetys otettiin vieraalla maalimiehellä ja nyt sitten maalimies oli Jarmo. Edelleen ei mitään ongelmaa innokkuudessa lähteä ukkoa hakemaan. Meni täysillä, vaikka maalimies olikin nyt vieras. Tuli kuulemma hyvin ja suoraan piilolle, josta palkkana patukka. =)

Kaikki koirat tekivät tosi hyvää työtä tänään, joten tästä on mukava jatkaa! Ensi sunnuntaina tehdäänkin sitten treeniä kolmella maalimiehellä. Tästä eteenpäin hakutreenit ovat joka sunnuntai. Katsotaan nyt mitä saadaan aikaan tällä saralla Romeon kanssa. =)


CarMa katsoo minne mamma katosi!


Sumu odottelee vuoroaan


Karjakoira Motti vauhdissa

TÄÄLLÄ KUVIA >>

3 kommenttia:

 1. Ihan oikeasti suurin osa porukasta pitkäkarvoja!? Wau :D Peukkua tälle!

  VastaaPoista
 2. Kivannäköinen porukka teillä kasassa! Hm, onkohan tuon CarMan kutsumanimikin saman kuuloinen? Onko olemassa toinenkin holsku-Karma? O_O

  VastaaPoista
 3. Aika upeeta tosiaan, että saatiin näin paljon juuri pitkisporukkaa liikkeelle! Ja hakuilun vetäjä Jarmokin on "pitkismiehiä"! Kaikki koirat toimivat vieläpä varsin upeasti, joten todella mielenkiinnolla odotan seuraavia treenejä ja koirien kehitystä!

  CarMan virallinen nimi on Stemma´s CarMa-Xenya ja muistaakseni koiraa kutsuttiin siis Carmaksi...

  VastaaPoista