keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Ei menny ihan putkeen... :( (9/13)

Tänään ajeltiin Romeon kanssa Muurameen agilitykurssille. Eilen kävin Mooren kanssa henga-agissa ja täytyy sanoa, että kyllä isoa koiraa on kuitenkin niin paljon helpompi ohjata kuin pientä... :)

Alkeiskurssilaisten kanssa otettiin puomia. Kontaktille ohjasin koiran, pysäytin ja annoin siinä palkan. Sitten käsi sivulle ja kehumalla annoin koiran kävellä puomia. Jotenkin epävarma olo itsellä, että haluaisi pitää ne kädet lähellä varmistamassa... Romeo meni hyvin ja rauhallisesti kun kävelin reippaasti käsi sivulla. Ennen alastulokontaktia lihapullaa naaman eteen ja kontaktille istutus ja namin syöttöä. Toinen kerta samoin. Siinä vaiheessa kun otin toisen käden sivulta tarjotakseni lihapullaa ennen alastulokontaktia rauhoittaakseni Romeon menoa, koiran tasapaino horjahti namia kurotellessa ja takapää putosi sievästi Seijan syliin, joka otti hienon kopin. :) Sama uusiksi ja samassa kohtaa taas tasapaino petti. Tehtiin niin, että pullat pysyivät taskussa ja kädellä ohjaus ja rauhallinen rauhoitus ja kontaktilla namien syöttöä ja istuskelua. Tehtiin useampi toisto ja loppu sujui hyvin. Lihapullaa nyt vaan kontakteilla ja väli ilman herkkuja ja luottoa vaan siihen, että koira pysyy ylhäällä. Eiköhän se siitä sitten.

Omalla kurssilla  rataa ja yksittäisinä esteinä olivat aita + kepit sekä rengas. Rengas sujui hyvin. Jätin paikalle ja ohjaus keskeltä. Seuraavaksi kouluttajalta palkka ja itse ohjasin koiran viereltä. Ei ongelmaa, ei yrittänyt vääristä väleistä tms. Hyppäsi oikein ilmavasti.

Kepeissä sama juttu kun viimeksi. Eli aidan jälkeen Romeo pyrkii aloittamaan kepit väärältä puolelta. Kouluttaja meni seisomaan tien tukoksikin Romeolle, mutta niin vaan sitkeästi poitsu tunki väärästä välistä. :O Muuten pujottelu sujui kohtuullisesti. Vähän kankeahan tuo on ja menee helposti liiaksi eteen ja joutuu näin palaamaan sitten vähän taakse...

Rata

Ensin tutustuttiin rataan ja mietittiin ohjauskuviot valmiiksi ja sitten haettiin koirat. Jotenkin tykkään kovasti näistä kurssin radoista koska niissä saa mukavasti miettiä, mitenkä koiraa tulee ohjata. Rata näytti jokseenkin tältä, eli ihan tiukkaa kurvia ja valssia kolmessa kohdassa ja loppuun kunnon kiihdytys.

Romeon kanssa otettiin pari kertaa ensin yksittäisesti keinua. Meni hyvin ja rauhallisesti ja istui kontaktille odottamaan vapautusta. Seuraavaksi otettiin loppu radan kolmen esteen aitasarja. Romeo hyppäsi kaksi estettä ja jäi haistelemaan narttukoiran pissiä aitojen väliin. :/ Jästipäisesti nuuskutti, vaikka sai käskyn tulla pois. :/ Seuraava kerta esteillä sujui sitten jo ihan hyvin ja Romeon hypyt olivat mukavan ilmavia.

Ekalta aidalta aloitettiin sitten se varsinainen rata. Ekan aidan jälkeen Romeo syöksyi lempiesteelleen putkeen, vaikka käsky ei muistaakseni ihan myöhässä ollut. :O Putkesta mentiin sitten muurille ja loppu esteet meni hyvin. Toisellakin kerralla oli ihmeen paljon kaikenlaista säätämistä ja Romeo keskittyi huonosti ja oli jotenkin vetämättömän oloinen, joten yritin herätellä sitä pallolla. Pallo herättikin sen hyvin....liiankin hyvin. Kouluttaja otti pallon loppupalkaksi, jolloin Romeo oikaisi ensimmäisen aidan jälkeen suoraan loppupalkalle... Eli siis pientä hammasten kiristelyä tänään, eli ei ollenkaan Romeon tavanomaista menoa. Taisi rata kerran mennä ihan hyvinkin, mutta omat valssit olivat silloin sekaisin, joten tasoissa ollaan Romeon kanssa. ;D  Romeon vetämättömyyteen luulen, että syy oli tänään vaan väsymys (rata tehtiin viimeiseksi ja sitä ennen olivat olleet muut esteet + vielä se, että oltiin jo oltu ennen omia treenejä alkeiskurrsilaisten kanssa treenaamassa puomia) ja lämmin ilma. Illallakin kun lämmintä oli vielä +24.

Lopuksi kouluttaja kehui meitä kurssilaisia, että kaikki olemme edistyneet paljon ohjaamisessa. :) Puhuimme myös siitä, että varmistelen paljon pysyykö Romeo varmasti paikalla muiden koirien läsnäollessa ja tämä vie vaan ihan turhaa energiaa ja haittaa omaa keskittymistäni. Kouluttaja sanoi, että Romeolla ei ole aikomustakaan "karata" käskyn alta, joten voisin alkaa vaan luottamaan siihen enemmän. Romeon entinen "rähinätausta" vaan kummittelee alitajunnassa, joten täytyy yrittää päästä siitä eroon. Hieno koira siitä on kaikkinensa tullut ja sen kanssa on kyllä mukava olla "ihmisten (...ja koirien) ilmoilla". Oikein mukavat treenit taas. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti