keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Agilitya Muuramessa (7/13)

Romeo nukkui lähes koko päivän eilisen mejäkokeen väsyttämänä. Mejä on kyllä kovaa puuhaa koiralle. Illalla lähdettiin sitten Muurameen agilitykurssille. Tarkoituksena oli tehdä kevyet ja mukavat treenit koiran jaksamisen mukaan.

Alkeiskurssilaisten kanssa kävimme tekemässä pari kertaa keinua. Romeo meni reippaasti keinulle ja katsottiin kohta, jossa Romeolla keinu laskee. Pysähdys, palkkaus ja sitten rauhassa alas ja koira istumaan ennen keinulta tuloa. Ihan ok. Toisella kerralla oli vauhtia enemmän ja Romeo koitti vähän rynniä. Kouluttaja sanoi, että kannattaa olla tarkkana tässä vaiheessa, ettei koira ala lisämään vauhtia, ettei mene kouhottamiseksi, joten rauhoitin ja jarruttelin. Nyt kun vielä voi, kannattaa jarrutella paljon. Muuten voi seurata ongelmia kun koira suorittaa keinua itsenäisesti.

Omalla kurssilla esteinä tällä kertaa olivat; muuri, neljä aitaa, kaksi putkea, A-este, rengas ja kepit. Rata sujui kohtalaisen hyvin, mutta putkesta ohjaus esteelle tuotti vähän ongelmia ja Romeo meinasi syöksyä suoraan toiseen putkeen ja tekikin sen kerran. Hyvää oli, että vaikka putken pää ei ollut esillä, vaan oli s-kirjaimen muotoisesti toiseen suuntaan, Romeo irtosi hyvin ja meni putkeen vauhdikkaasti. Putkesta on tullut näemmä Romeon lempieste. =)

Muuri oli Romeolle uusi este, joten eka kerralla muuri ei ollut täydessä korkeudessa. Kouluttajalta palkka muurin jälkeen. Romeo hyppäsi ilmavasti ja yhtään epäröimättä. Muutama toisto ja sitten otettiin koko rata, joka meni siis näin...

Rata oli tämmönen...

A-estettä ei tänään otettu Romeon kanssa, koska Romeo oli selvästi vielä väsyneen oloinen eilisestä kokeesta, eikä koiraa kannata liikaa väsyttää.

Rengasta tehtiin yksittäisenä esteenä. Jätin Romeon istumaan ja läpi-käskyllä näytin namia renkaan keskeltä. Hyppäsi hyvin ja ilmavasti renkaan keskeltä. Muutama toisto näitä.

Toisena juttuna oli yksittäinen aita, josta suoraa kepeille, joita oli tänään kymmenen. Jätin Romeon aidan taakse ja menin keppien luo ohjaamaan. Jostakin syystä Romeo pyrki aloittamaan kepit koko ajan väärältä puolelta. Pujottelu sujui ja ei sujunut. Romeo on jotenkin vähän "kankeanoloinen" koira kepeille, eikä taivu kovin hyvin. Voi olla kropan hallintakin vielä vähän kesken, kun Romeo on tuommonen isokokoinen nuori koira.

Treenien jälkeen ajelin vielä hakemaan koirille laatikollisen Murren murkinaa ja samalla reissulla näin vallan hassun Hobbit nimisen shih tzun, joka pisteli onnellinen ilme naamallaan Romeon lihapullia... Kovin oli söpö hauveli. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti