keskiviikko 10. helmikuuta 2010

Olkkaritokoa


Tokokurssin kotiläksyjä ja vähän muuta
Terriereiden ollessa lenkillä treenasimme Romeon kanssa olkkaritokoa. Tätä jos voisikin harrastaa useammin mutta kun ei. Koiria kun on kolme homma ei suju kun kaikki ovat aina toiminnassa mukana, jopa Moorekin joka noin muutoin ei tokosta piittaa :). Jos kaksi koirista laittaa ulos treenien ajaksi, kolmas ei keskity kun toiset ovat ulkona ja raapivat ovea tahtoen sisälle ja kolmaskin haluaa silloin ulos. Eri huoneisiin eristäminen ei samoista syistä myöskään toimi. Ainostaan harjoittelu onnistuu vaan silloin jos terrierit ovat omalla lenkillä ja siitäkin alku on sitä, että Romeo vinkuu ja vonkuu kavereitaan takaisin ennekö rauhoittuu mitään tekemään.
Mutta tänään pääsimme siis harjoittelemaan perusasentoa, seuraamista, stoppeja, istumista eteen, maahanmenoa ja paikallaoloharjoituksia.
Seuraamista harjoittelin niin, että tein kulmia ja käännöksiä sekä vaihtelin nopeutta. Kävelystä juoksuun ja yritin tehdä hommasta Romeolle mahdollisimman mukavaa. Liikkeen pysähdyttyä annoin Romeon hetken miettiä, että mitä nyt ja automaattisesti se otti hyvän perusasennon ilman erillistä sivu-käskyä. Oikein hyvää seuraamista tänään. =) Vauhdin muutokset saavat Romeoon selvää tarkkuutta joka on oikein hvyä.
Perusasento on pääsääntöisesti ihan suora ja oikeassa kohtaa. Kerran sillä meni tänään jotenkin askellus sekaisin ja se istahti liian taakse eli istui metrin päässä takana minusta ja näytti muuten aika koomiselta. Teki mieli kysyä, että mitä sinä siellä teet? :D
Stoppeja treenatiin väliin eli koira namilla luo ja seis-käskyllä koiran pysähdys ja samalla namin heitto kauemmaksi. Näitä tehiin useita vauhdittamaan treenejä eli sitä mistä Romeo pitää.
Istumista otin noin viiden kerran sarjoina eteen. Edelleen saattaa joskus istua lonkalle josta ei palkkaa tipu. Pääsääntöisesti kuitenkin istuu hyvin ja suorassa.
Maahanmenossa oli samoja ongelmia kuin kurssillakin. Koira jää aika usein lonkalleen ja vauhtia maahanmenoon saisi tulla paljon lisää. Sillä on vähän sellainen "kyllä minä menen mutta eihän tässä mitään kiirettä ole"-tyyli. Sitä kunnon nopeaa maahanmeno pläjäystä yritin saada aikaan. Menee vähän paremmin kun palkkaan polvilta ja suoraan eteen mutta seisoviltaan annettu maa-käsky saa aikaan laiskan vaikutelman. Tätä täytyy vaan harjoitella ahkerasti. Tosin lyhyitä hetkiä kerralla koska tästä tulee helposti sellaista tylsää hinkkaamista jota yritän kaikessa välttää.
Paikallaoloa harjoittelimme myös. Nolo sanoa, ekaa kertaa. Tämä on jotenkin Nonon ajoilta sellainen peikko itselleni, että liike ei kuulu suosikkeihini. Mutta. Hyvältä tuntui ja kiva fiilis harjoituksesta jäi. :) Romeo maa-käskyllä maahan. Askel taakse -> koiran luo -> palkkaus ja kehu. Romeo rötkötti maassa hölmön tyytyväinen ilme naamallaan. Ei tarvitse nousta mihinkään, voi katsella kun mamma ottaa kummia askelkuvioita ja peruutuksia ympärillä ja mikä parasta, palkkaa satelee suuhun säännöllisesti. Pidä tuo asenne Romeo. ;) Onnistunut hyvä suoritus siis saatiin ja Romeolla ei ollut mitään kiirettä nousta kuten Nonolla aikoinaan oli koko ajan. Eiköhän tämä tästä lähde sujumaan. Kivat treenit jälleen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti