sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

PAJÄ, KerimäkiKäytiin sitten Kerimäellä jälkikokeessa. Samalla tuli vähän maakuntamatkailuakin ja pyörähdettiin mm. Olavinlinnassa.

Kello soi koeaamuna 4.30. Pikku pissalenkki laumalle. Poitsut jäivät tällä kertaa kotiin. Koepaikalle ajoi gepsin mukaan 3 h 40 minuttia, joten aikaisin sai lähteä. Oltiin ajoissa perillä. Arvoin itselleni ekan jäljen ja alokkaat lähtivätkin saman tien metsään. Ensin tehtiin maastot ja viimeisenä tottis. Ihan ei mennyt jälki niin kuin suunnittelin. Janalla Myy otti takajäljen ja vähän oli ylimääräistä kaahotusta lähdössä. Kolmen ja puolen tunnin ajomatkan jälkeen koira ei ollut ihan parhaimmillaan kun mentiin heti metsään. Neljä keppiä löytyi kuitenkin tasaisin väliajoin, joten hyvin se ajoi alkuosan jäljestä. Sitten tultiin lähes tielle ja kaksi keppiä oli yhä nousematta. Yritin hakea vikaa keppiä vielä jonkin aikaa, mutta eihän sitä perkelettä löytynyt... Sen verran oli peitteistä maastoa, että jos koira ei keppejä löytänyt, ei niitä ihminenkään sieltä nostanut. Aikaa olisi ollut vielä kaivaa se viimeinen ja arvokkain keppi ylös, mutta kun ajantaju oli kadonnut, enkä ehkä ihan ymmärtänytkään viimeisen kepin suurta arvoa. Tultiin metsästä neljän kepin kanssa. Oppirahat maksettu. 😉 Kepit palautettiin koepaikalle. 9 pisteen, eli yhden kepin päähän jäätiin sitten koularista. 32 pistettä janalta ja kepeistä 80 p.

Esineruutu meni hyvin. Luovutuksesta piste. Pisteitä 29/30.

Vaikka koularia ei enää ollutkaan tarjolla, kävin tekemässä tottikset uuden kentän harjoituksen vuoksi. Tottiksissa ei mitään ihmeempää. Pomppuja oli. Eka suora on aina ihan kuraa kun ottaa painetta ampumisesta. Parantaa tekemistä käännöksen jälkeen. Jäävät ihan ok. Luoksetulo hyvä ja tuli suoraan. Paarmat kiusasivat lämpimässä kelissä aina sen verran, että metrisen luovutuksessa Myy pudotti kapulan kun piti napata paarma. Eteenemeno ihan kohtalainen vieraalla kentällä. Paikkamakuussa oli paras mielentila mitä ehkä Myyllä koskaan kokeessa. Oli ollut todella tarkkaavainen ja rauhallinen paarmoista huolimatta. Saatiin päivän parhaat tottispisteet ja samalla meidän parhaat tottispisteet koskaan. Kentän ollessa Myylle vieras, ei voi kuin olla ihan tyytyväinen sen tekemiseen. Ihmiset olivat todella lähellä esim. noudoissa ja mikä hauskinta, grillissä paistui makkaraa koiran tehdessä vieressä hommia... Tuomarin puheen aikana Myy ei sitten enää muuta nähnytkään kun tuon takana olevan makkarakojun...


Pisteet yhteensä 230 p. Maasto 141 p. tottis 89.

Jälki oli koemuotona ihan tosi kiva ja jotenkin helppo hakuun verrattuna, vaikka ei sitä koularia saatukaan... Voisi olla toki aika eri fiilikset, jos vaikka Myy olisi eksyttänyt minut Kerimäen metsiin. Varmasti mennään heti uudelleen kun vaan saadaan jostakin (kiven alta) taas kaivettua koepaikka.

4 kommenttia:

 1. Pienestä kiinni! Hieno luoksetulo tottiksessa. Nuo tuomarin kommentit rytminvaihdoista jäi mietityttämään? Tsemppiä tuleviin koitoksiin :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sini. :) Käsittääkseni noissa rytminvaihdoissa pitäisi olla tuomarin mielestä selkeämmät vaihdot kävelystä juoksuun ja hitaaseen kävelyyn. Oon näissä jotenkin ihan tosi huono, enkä oikein nättiä tekemistä saa aikaiseksi millään. Jännä kun katsoo tekemistä näin jälkikäteen videolta niin nuo kentän mittasuhteet jotenkin vääristyvät. Esim. luoksetulossa matka näyttää tosi lyhyeltä jne. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu juu. Videolta katsottuna vaihdot näytti suht selkeiltä omaan silmään niin jäin miettimään, mutta ehkä niissä tosiaan voisi nimenomaan sitten se rytmi vaihtua vieläkin selkeämmin. Sujuvat vauhdinmuutokset vaatii kieltämättä itseltäkin hiukan ajatusta, vaikka teoriassa vaikuttaakin simppeliltä :)

   Poista
 3. Kukaan ei ole noista rytminvaihdoksista meillekään aikaisemmin sanonut, joten munkin kyllä piti oikein videolta katsoa, menikö ne nyt jotenkin oikein erityisen huonosti. Tuomarit kiinnittävät aina vähän eri asioihin huomiota, eikä koskaan tiedä mitä sieltä tulee. :)

  VastaaPoista