maanantai 31. heinäkuuta 2017

Loman viimeinen päiväHeinäkuun ja loman viimeinen päivä. Niin se viisi viikkoa vierähti. Oli kuitenkin hyvä ja rentouttava loma. Univelat on nukuttu ja taas jaksaa. Aikaisemmista lomista poiketen, säät olivat ehkä eniten juuri tänä kesänä minun mieleen. Vähän satoi joo, mutta helteitä ei ollut ollenkaan, eikä juuri ötököitäkään. Aina saattoi halutessaan treenata, kun ei ollut liian kuuma. Mökille kun mentiin, aina oli hyvät ilmat. Joten kyllä tykkäsin. Syksy on ehdottomasti myös lempi vuoden aikani, joten hyvillä mielin sitäkin odotellaan. Ja vielähän tässä on kesääkin jäljellä!

Viikonloppu meni taas mökillä. Missäpä sitä muualla kun aurinko paistaa, on kesä ja on lämmintä? Kerättiin vähän mustikoita, uitiin, saunottiin ja laiskoteltiin.  Koirat lotrasivat järvessä. Ne rakkaat niin nauttivat mökillä olosta; kiireettömästä yhdessä olosta ja rauhasta, jota tänä kesänä on riittänyt. Molemmat vetskupojat ovat voineet hyvin. Moorellekaan ei ole särkylääkkeitä tarvinnut antaa oikeastaan koko loman aikana. Se jaksaa touhuta, kerjätä ja tehdä pieniä lenkkejä.  
Laiturilla vierähti helposti kolmekin tuntia, kun katseli kun lokin pojat opettelivat kalastamaan. Kuikan lapsetkin ovat jo isoja. Kaveritta ei tarvinnut lintuja katsella. 


Myylle tehtiin yksi koemittainen jälkikin, joka meni niin sanotusti täysin persiilleen. Janalla säätämiseksi, kaahottamiseksi... Yritin jarruttaa, rauhoittaa ja saada koiran keskittymään. En onnistunut. Illalla oli pakko ottaa pari janatreeniä korjaussarjaksi, jotta saataisiin molemmille parempi mieli. Ne meni sentään ihan kohtuudella, vaikka jälkimmäisessä eka keppi jäi... Onpa nyt jotenkin vaikeaa tuo janatyöskentely. 

Jälkien vanhetessa paimenet kävivät etsimässä esineitä. Jos herttaisuuspisteitä ruudussa jaettaisiin niin Romeolle pojot.💝 Homma on tyylikkään tehokasta. Myyllä on toki vauhtia ja määrätietoisuutta selvästi Romeota enemmän, mutta se saattaa myös juosta esineen yli... 


Kesän ekat marjatkin on saatu jo pakkaseen. Tästä se arki taas alkaa. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti