sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Noudon "ensiesitys" ja täyskäännökset

Viikon puuhat taas yhteen koottuna. Maanantaina ja tiistaina koirilla lepopäivä. Itse olin tiistaina Jatpailuissa töissä. Keskiviikkona pääsin puolilta päivin ja koska räntäsadekin oli sopivasti lakannut ja aurinko paistoi, lähdin koirien kanssa metsään. Olipa taas ihana ja rentouttava metsälenkki.
Lenkin jälkeen ajoin hallille ja tehtiin paimenten kanssa agia. Romeon kanssa keppejä, kontakteja ja loppusuoraa. Vähän ponnetonta diipailua oli Romeon tekeminen ja oma motivaatio alkaa olla tuon koiran kanssa (taas) aika kateissa. Lähdössä varastelusta ei taas tietoakaan, kuten ei muulloinkaan kun ollaan treeneissä missä asiaan pääsisi paremmin puuttumaan. Ihan sama kuinka kauas menen, niin istuu kuin tatti paikallaan. Kisoissa valuu nykyään turhankin helposti. Ehkä kisatilanne kaikkinensa vaan paineistaa sitä enemmän. Mene ja tiedä. Agista seuraavat kisat aikaisintaan vasta marraskuussa, josko saataisiin siihen mennessä pakka jotenkin kasaan.

Myyn kanssa keppejä, A.ta, puomia, rengasta sekä pientä radan pätkää. Kivaa tekemistä ja on se vaan niin hauska kun tekee aina niin täysillä ja intoa täynnä. Teki kyllä hienosti pientä rataakin ja jopa vähän aiempaa paremmin haki esteitä.

Tottista otettiin kanssa vähän. Ensimmäinen melko pitkä luoksetulo eteen. Tuli lujaa, mutta suoraan, eikä törmännyt! Jes! Täyskäännös oikealla vasemman sijaan. Käännös parani huomattavasti kun koira ei jäänyt ns. mun väliin vai sai kaartaa ulkokaarteella. Sopii varmasti Myylle paremmin ja paikka pysyy tässäkin tiiviinä ja hyvänä.

***
Lauantaina aamusta pitkä metsälenkki koko lauman kanssa. Iltapäivällä tottista Myyn kanssa. Täyskäännös oikealle olisi niin hyvä, mutta pk-puolella sitä ei sitten tietenkään hyväksytä... nih, joten se siitä sitten. Ehdinkin jo asiasta innostua. Aloitettava siis työstämään sitä vasemmalle käännöstä, mikä ei tule olemaan Myyn kanssa helppoa. Voisihan sen opettaa kiertämään takakauttakin, mutta näinköhän mun kävelyllä siitä saataisiin koskaan kovin kivan näköistä? Hmmm.

Noutoa kapulalla vasta ihan ekoja kertoja ja siihen nähden tuntui kyllä ihan hyvältä, vaikkakin Myyn tassut antavat kapulalle vauhtia ennen iskua siihen. Onko sitten pelkkä vahinko vai leikkiikö tietoisesti kapulalla? Hyvä ote kuitenkin kapulasta, eikä mälvännyt. Siinä vaiheessa kun kiihdytti kunnon laukalle vapautus lelulle. :)Sunnuntaina aamusta taas pitkä metsälenkki paimenten kanssa. Kyllä metsässä vaan niin akut lataantuu ja on siellä mukava kuljeksia tähän aikaan vuodesta. :) Josko joulupukki toisi viimeinkin sen uuden järkkärin, jotta alkaisi taas hyviä kuviakin saada. Kaikki viime aikojen kuvat (omat) ovat puhelimella otettuja, jos joku ei sitä vielä ole huomannut. Järkkäri on myyty jo aikaa sitten ja uusi (toivottavasti) saapuu Joulun tietämillä. Jännä homma, mutta elämä ilman kunnon järkkäriä on ihan syvältä ja on kyllä varsin pahat vieroitusoireet kunnon valokuvien perään...

Lauantaina Roosa tahtoi Mooren luoksensa yökylään. Moore oli yhden yön kaupunkikoirana Roosan ja Elvis-pupun luona. Ai kamala, miten sitä olikin koko ajan ihan hirveä ikävä, vaikka tiesin, että Moore on parhaassa mahdollisessa hoidossa. Taas tuli sellainen tunne, että koiria tulee olla koko ajan kolme... Kaksi ei vaan ole lauma, ei sitten millään. Koko ajan on tunne, että joku puuttuu. Tuo tunne tuli heti Nonon kuoleman jälkeen ja palasi taas vahvana kun Moore oli kyläilemässä. Hyvin oli kuulema hoidossa mennyt ja Elvis-pupua oli ollut kiva taas tavata pitkästä aikaa. :)

Iltapäivällä Myylle kolme ilmaisua. Suunnitelmana oli saada Myy perusasentoon rulla suussa. Sivulle tuli hyvin, mutta tämän jälkeen ote hölleni ja rulla putosi... Helpotin kriteeriä sen verran, että sai jäi sivulle seisomaan rulla suussa. Viimeinen paras rullan pidossa, joten eiköhän se tästä kun vielä reenaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti