keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Huippuhauskaa agia!

Tiistaina agissa oli vuorossa ratatreenit. Romeo oli oikein hyvässä vireessä ja teki hommia iloisesti häntä heiluen. Kisaviikonloppu tuntui tuoneen sille vaan lisää intoa lajiin! 


Rata oli jälleen kerran mukava ja vauhdikas. Ennakkoon arvelin haastetta tuovan putkille viennit, eli se että Romeo menee sinne haluttuun päähän.

Lähdössä pientä valumista. Lentävät lähdöt ovat tuoneet mukanaan vähän varastelun meininkiä, joten oltava tarkka, ettei siihen suutaan yhtään lipsuta. Kepit sujuivat ja kontaktit pitivät hienosti. Keinulla ei mitään suurempaa himmailua, joten sekin mukavan varman oloisesti, eikä lentokeinustaan ollut pelkoa. Lauantaikisan lentokeinun selittänee osaltaan myös se, että kisakeinun kallistukset olivat väärin sijoitellut - keinu poistettiin käytöstä ykkösten jälkeen - joten tämä selittänee monet lentokeinut, joita ykkösten radalla tuli.

Sitten ne radan haastavimmat, eli putket. Putkeenhan Romeo menee aina enemmän kuin mielellään, mutta haluttuun päähän en saa sitä läheskään aina. Esim. tämän päivän radalla jo kepeillä Romeo lukitsi katseella putken toisen pään (suoraan edessä olevan väärän pään) ja tämän jälkeen peli oli/on jo käytännössä menetetty. Tämän jälkeen on ihan sama mitä teen, koska se ei sitä enää näe. Sillä on jo ajatus siitä minne se menee ja kun se vielä kuulee käskyn "putkeen", tämä pelkästään vahvistaa sen tekemistä. Tiinalta sain ohjeeksi, että heti kun koira tulee kepeiltä ulos, täytyy saada siihen kontakti, eli ns. kevyt haltuunotto  vartalon kierrolla ja ulommalla kädellä ja käyttää vaikka ääntä ja tämän jälkeen vasta on mahdollista ohjata se sinne suuntaan minne minä haluan. Luulen, että tästä neuvosta tulee olemaan meille vielä paljon apua. Se minkä luokittelen turhankin helposti Romeon uppiniskaisuudeksi on juuri tätä, eli loppujen lopuksi tämänkin selittää oma ohjaus tai oikeastaan sen puuttuminen jos asiaa katsoo koiran näkövinkkelistä. Tarkkuutta siis itselle paljon lisää ennen putkille tuloa!

Viikonlopun kisassa oppi kyllä itsekin valtavasti, kun kukaan ei ollut kertomassa mitä pitää tehdä, vaan asiat piti miettiä ja suunnitella loppuun asti rataan tutustumisen aikana. Videoita oli analysoitu ja kuulema koira ei näyttänyt sunnuntainakaan yhtään väsyneeltä. Ohjaaja vaan taisi vähän olla...: -)

1 kommentti: