keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Paljon ulkoilua ja vähän treeniä

 

Pojat ovat viime aikoina viettäneet oikeata kunnon koiran elämää ja rillutelleet kaikki lenkkinsä vapaana jäällä. Aamulenkit aamuhämärässä vain hiljaisuus ympärillä ja työpäivän jälkeen suunnataan taas jäälle... Kyllä mieli lepää, kun ei tarvitse tehdä hihnalenkkejä. Tuolla >>KUVIA VIIKONLOPULTA

Treenattu ei olla keskiviikon agia lukuunottamatta mitään ja se on tehnyt kaikille osapuolille hyvää. :)

Tänään otin ennen agitreenejä lyhyesti jääveistä maahanmenon, pikku pätkän seuraamista, noutoa, keppejä ja keinua. 

Jäävä hyvä. Erittäin napakka maahanmeno. Seuraminen niin innokasta, että lähti vähän edistämään. Tähän auttoi heti pysähdys ja oman vauhdin hiljentäminen, jolloin joutui olemaan tarkkana. Tämän jälkeen homma näyttikin jo sitten tosi kivalta. Kovasti Romeo on kehittynyt seuraamisessa ja jaksaa hyvin jo pidemmänkin matkaa kontaktin pysyessä koko ajan hyvänä. Eiköhän tuolla kohta tuon beehoonkin saisi menemään. :)

Noudossa yritin työstää loppuasentoa. En tiedä hajoaako koko nouto, kun putkiaivo ei vaan millään tajua sitä, että istuaallaankin voi pitää kapulaa suussa... kapula putoaa heti kun persuus menee maahan. :( Toinen juttu mitä harjoiteltiin noudossa, on käskyn odottaminen ennen kun ryntää kapulalle. Tässä malttoi hetkittäin hyvin ja palkkasin kun istui nätisti vierellä kapulan heiton jälkeen. Muutaman kerran kuitenkin karkasi kapulalle, joten ensi kerralla hihna käyttöön, jotta karkaaminen ei onnistu jatkossa. Hyvää kuitenkin se, että nouto on Romeosta ihan huippua ja se tekee sitä tosi mielellään.    

Kepit sujuvat paremmin niin, että ohjaan Romeon oikealta puolella. Jostain syystä, (harjoiteltu vähemmän/tokokoira?) kun ohjaan vasemmalta puolelta, kepeille hakeutuminen on Romeolle selvästi vaikeampaa, eikä se löydä yhtä hyvin keppien aloituspuolta ja tavoita rytmiä. Muutama onnistunut hyvä suoritus saatiin kepeiltä ja siihen päätettiin. 

Keinu meni hyvin ja vihjesanana toimi oikein hyvin keinu! Olen virheellisesti luullut, ettei Romeo vielä yhdistä käskysanaa keinuun, koska vihjesana on niin uusi, mutta sanan kuullessa, Romeo ryntäämisen sijaan suoritti keinun maltillisesti ja kauniisti. Hyvä! :)

Tänään ei ollut enää ohjattuja agitreenejä, kun jakso on vaihtumassa. Eija oli jättänyt meille ratapiirroksen ja tätä rataa oli tarkoitus tehdä. Tiina meistä kokeneempana ja toisen koiran kanssa jo paljon kisanneena, oli "ratavastaavana" ja porukalla kasattiin rata, joka oli tämmöinen: 


Romeo (-kin) oli vähän väsyneen oloinen, eikä parhaimmillaan agissa tänään. Rata muuten aika simppeli. 2-3 esteen väliin pakkovalssi ja 5-6 esteen väliin puolivalssi, joka oli sitten se hankala paikka Romeolle, enkä meinannut saada sitä oikeasta välistä millään. Ohjaus vähän parani, kun Tiina ehdotti etten menisi niin lähelle estettä, jotta koira koira ei mene liikaa esteen taakse... aika vaikeaa oli.

Kepit radan loppupuolella olivat Romeolle hankalat, eikä se mennyt niitä kertaakaan kerralla oikein. Ongelmana oli, että tuli joko liian lujaa kepeille, ohitti ensimmäisen keppivälin tai toiseksi viimeinen keppiväli meni väärin, jne. Otin sitten erillisenä kepit ja näin homma sujui. No, nämä ovat vasta ensimmäisiä treenejä ilman ohjureita ja niin, että kepit ovat osana rataa, joten kyllä ne tästä. :)

Illalla vielä rullan tuontia pitkästä aikaa. Iltaruoka tulee kun rulla tuodaan käteen ja tätä on nyt tarkoitus tehdä joka ilta, jotta saataisiin homma toimimaan kunnolla ennen kevään hakutreenejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti