sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Tulos epiksistä!

Tänään oli Laukaassa epäviralliset agikisat, eli meidän toiset möllikisat. Vähän jännitti kuinka koira jaksaa kun on ollut vasta kovassa vatsataudissa, mutta hyvin Romeo jaksoi ja intoa oli. On se melkoinen muru. Itseäkään ei jännittänyt kentällä ja ajatukset pysyi koko ajan radassa ja koiran ohjaamisessa.

Radan oli tehnyt tuomarina toiminut Pirkko Leppänen, joka kuulema tekee ihan haastavia mölliratoja. Ykkösluokassa kisaavakin oli valinnut mölliryhmän kisaryhmän sijaan tästä syystä.

Rata oli tämmöinen: haastavin oli tuo 9-este, joka siis mentiin kahteen kertaan eri puolilta ja toisaalta suorilla sai mennä lujaa.


Romeo oli kyllä ihan mahtava radalla. Se ei jättänyt esteitä väliin, kuten Muuramen mölleissä teki pitkällä suoralla ja koko ajan kuunteli tarkkaan ohjausta, hyvästä vauhdista huolimatta. Kontaktit sekä puomilla, että A-lla loistavat ja näki, että kaikki radan esteet olivat sille hyvin mieluisia.

Loppusuoralla ei vielä täysin toiminut, vasta vähän harjoiteltu eteen-käsky, jolla yritin saada koiran irtoamaan täysillä loppusuoran. Lähti tosi lujaa 13 esteen jälkeen, korvat takana ja katse hyvin edessä, mutta juuri ennen toiseksi viimeistä estettä alkoi himmailemaan ja kurkkimaan taaksepäin ja ajautui liikaa kylki edellä esteelle, josta tuli kielto. Tuo yksi vitonen jäi hämärän peittoon, olisko joku rima tullut alas noilla suorilla?

9-este oli  meidän ja useimpien muidenkin kompastuskivi ja Romeo ohjautui putkesta esteen väärälle puolelle kun epäröin vähän liian kauan ohjausta. Ohjauslinjani olisi voinut olla sittenkin esteen toiselta puolelta, eikä esteen edestä. Tuota rataan tutustumisessa mietin kovasti...

Tuloskin saatiin, eli 15 virhepistettä ja ihanneaika alittui 13,86 sekunnnilla. Koiria oli kisassa aika paljon ja meidän kisan kokonaissijoitus selviää, kunhan tulokset tulevat ensin Laukan sivuille.

Jäi kyllä tosi hyvä tunne kisasta! Tästä on mukava jatkaa, kunhan saadaan vielä kepit ja keinu kuntoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti