maanantai 28. toukokuuta 2012

Keppien vaikeus

Tänään oli maanantaiset Jatin agitreenit. Kaikki ryhmämme koirat olivat pitkästä aikaa paikalla ja oli jotenkin aika täyden tuntuista kentällä kolmen ison uroskoiran kanssa... Häkki, jossa olen Romeota kentällä ollessa välillä pitänyt, oli varattu ja Romeo joutui hengailemaan puolitoistatuntia koko ajan kentällä ja sen laidoilla. Ei hyvä, koira selvästi väsyi enemmän kuin ollessaan välillä häkissä omassa rauhassa...

Tänään aloitti kolmas ohjaaja, joka ei ole ennen ryhmäämme ohjannut. Alkuun hän halusi nähdä kaikkien koirien tekevän kepit ja puomin.

Kepit eivät tänään meiltä sujuneet. Romeo hyppäsi ohjureiden yli ties kuinka monesti... arrggh. Ärsyttävää. Se kyllä tietää mitä siltä haluan, mutta ei tee... hihnalla jarruttelin ja sain lopulta pari kertaa menemään oikein.

Nostettiin viettiäkin kokeeksi korkeammalle niin, että apuohjaaja Sanna piti Romeota hihnassa kiinni ja kutsuin sitä lelun kanssa hetsaamalla. Romeo sai hetken tempoa hihnaa ennen kuin pääsi juoksemaan mun luo. Tehtiin näitä muutama kerta. Muutenkin voisi kuulema hetsata vietin aina mahdollisimman korkealla esim. ennen keppejä.

Sanna oli sitä mieltä, että voisi kokeilla ottaa verkot takaisin ja jättää ohjurit kokonaan pois. Verkoilla pujottelu kuitenkin sujui Romeolta hyvin. Jotkut koirat vaan vierastavat ohjureita ja oppivat kuulema pujottelun ja oikean rytmin parhaiten verkkojen avulla. Romeollahan oli jo aika kiva rytmi pujottelussa verkkojen avulla... . Keppejä voisi olla myös välillä vähemmän kun aina nuo 12. En tiedä mikä nyt toimisi. Välillä kepit sujuu, välillä taas ei. Tuntuu ettei se vaan viitsi...

Puomille Romeo meni ihan innoissaan ja samalla tavalla kuin viimeksikin, eli juoksin puomin vierellä ja apuohjaaja toisella puolella. Etutassut saavat jäädä reilusti alemmaksi alastulokontaktilla.

Tehtiin muutamin takakiertoja. Ne sujuivat. :)

Sitten tehtiin pientä rataa, joka oli tämmöinen:

Eli renkaan ja aidan jälkeen, koira heitettiin valssilla putkeen. Esteen takaa puolivalssilla aidan yli renkaaseen. Muuten ohjaus sujui hyvin, mutta puolivalssia en saanut tehtyä riittävän kauksi, jolloin koira ei kääntynyt riittävän jyrkästi vasemmalla ja rengas jäi hyppäämättä... jotenkin Romeo ei noteerannut koko rengasta. Sama ongelma tuntui olevan muillakin koirilla, joten radan vieminen loppuun oli ihan haastavaa, vaikka rata ei sinällään vaikea ollutkaan.


Keskiviikkona mejäkoe

Huominen on Romeolla täydellinen lepopäivä touhukkaan viikonlopun ja tämän illan agitreenien jälkeen. Keskiviikkona on vuorossa tämän vuoden ensimmäinen mejäkoe. Toivomme kovasti kylmää ilmaa ja vesisadetta illaksi, eli sitä "meidän keliä", eikä tietysti mielellään yhtään kanalintua jäljen varteen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti