maanantai 21. toukokuuta 2012

Jatin agitreenit

Tänään oli Jatin hallilla treenailemassa muutaman ryhmäläisemme kanssa. Ensi viikosta eteenpäin alkavat taas ohjatut treenit. Muutama viikko ollaan saatu tehdä omatoimitreenejä ja harjoitella kotiläksyjä hallivuorollamme. Tänään tehtiin harjoituksia "lähes" omatoimisesti. Paikalla oli meidän treeneissä ensi viikosta aloittava apuohjaaja, joka katseli tekemisiämme ja ohjailikin tarpeen mukaan.

Tarkoitukseni oli harjoitella tänään ainakin keppejä, koska välillä ne sujuvat hyvin ja välillä taas eivät. Kolmosradalla oli valmiiksi tehty hieno rata, joten niinhän siinä sitten kävi, että sitä piti kokeilla vähän sieltä sun täältä... esteitä, putkea, A-estettä. Ja tietysti harjoitella siinä samalla vähän myös ohjauskuvioita.

A-este meni hyvin, mutta Romeo pysähtyi alastullessa liian ylös, eli se istuu lähes puolessa välissä alastuloa etujalat kontaktilla... Valutin vähän kädellä ohjaten alemmaksi. Apuohjaaja sanoi, että saisi tulla vielä enemmän vauhdilla, niin tulisi paremmin aina alas asti. Romeo on sisäistänyt jotenkin tosi hyvin tuon, että pysähdys-käsky tulee toisella puolella ja se on jotenkin tosi tarkkana tässä ja ottaa tämän selvästi varman päälle... :D

Puomille Romeo kieltäytyi nousemasta ensimmäistä kertaa koskaan... :O Olin aika ihmeissäni tästä, puomi kun on ollut ymmärtääkseni siitä ihan mukava este. Onneksi sitten tajusin mistä on kyse, kun muut ryhmäläiset tästä sanoivat.  Puomi oli tänään jotenkin huonosti kasattu ja se heilahti ihan vähän ylösnousussa, jolloin Romeo hyppäsi alas. Olen lähes varma, että Romeo kuvitteli olevansa keinulla, josta ei ole tykännyt putoamisten jälkeen. Kysyin apuohjaajalta neuvoa, että miten hommaa kannattaisi viedä tästä järkevästi eteenpäin, etten ainakaan mene tyrimään tätä enempää.

Ohjaaja kertoi, että yksittäisenä esteenä puomi, kuten myös keinu, on monelle koiralle vaikea, mutta kun se yhdistetään rataan ja vauhtiin, koiralle se on usein sillon helpompi. Kakkosradalla oli hyvä ja tukeva puomi, joka ei heilu yhtään, joten menimme ohjaajan kanssa sinne. Romeo jäi ohjaajalle ja juoksin puomin vieressä toiseen päähän puomia ja kutsuin koiran luo. Romeo sai siis juosta puomin ohi mun luon. Näitä muistaakseni tehtiin muutama kerta. Koiran vire nousi ylemmäksi ja sillä oli selvästi kiva fiilis. Sitten lähdetiin Romeon kanssa yhtä aikaa juoksuun, nyt vaan ohjasin sen puomille, meni se sinne, juosten itse puomin vierellä, ja apuohjaajan juostessa puomin toisella puolella. Ensimmäisellä kerralla epäröi vähän ylösnoustessa, koska jäi selvästi jälkeen. En kuitekaan hidastanut tai katsellut sitä vaan kannustin reippaasti, oma rintamasuunta koko ajan eteenpäin. Toinen kerta otettiin samalla tavalla. Nyt Romeo meni jo tosi paljon reippaammin ja vauhdikkaamin, eikä epäröintiä enää ollut... kolmas kerta kanssa erittäin hyvä ja siihen lopetettiin.

Pakko sanoa, että jotenkin vauhdin lisääminen ei alkuun tuntunut itsestä kovinkaan järkevältä ajatukselta puomilla, mutta selvästi Romeolla tämä toimi erittäin hyvin. Puomista tehtiin sille taas hetkessä kiva este. Ohjaaja sanoi, että keinu kannattaa nyt hetkiseksi unohtaa ja saada ensin A-esteelle ja puomille varmuus ja palata vasta näiden jälkeen takaisin keinuun ja aloittaa harjoittelu keinulla sitten taas hyvin hallitusti.

Ja sitten ne kepit. Eli keppejä tehtiin ohjureiden kanssa ja lopussa otettiin yksi ohjureista keskeltä pois. Romeo pujotteli hyvin, eikä yrittänyt hyppiä ohjureiden yli. :) Muutama toisto ja joka kerta meni hyvin. Kyllä se ne selvästi osaa, mutta joskus haluaa tehdä noita itsenäisiä päätöksiä ja hypätä yli... mihinkäs tiikeri raidoistaan pääsee? :D

Tehtiin myös muutamia välistävetoja. Alku oli hankalaa, Romeo rynni seuraavalle esteelle ohjauksesta piittaamatta ja en saanut sitä toivotulla lailla hanskaan. Ohjasin sitten makupalalla palkaten joka esteen jälkeen ja vasta kun tämä toimi, otin sen jälkeen koko sarjan ja sitten homma jo sujuikin.

Muutaman kerran otin myös rengasta. Tässä ei ollut mitään ongelmaa. Hyppää hyvin ilmavasti ja oikeastaan aina oikeasta välistä. Tämä on Romeolla varma este.

Romeon hallinta kentällä sujuu nykyisellään kyllä jo tosi hyvin ja voin täysin luottaa siihen, että Romeo pysyy lapasessa oli tilanne sitten mikä hyvänsä. Energiaa jää nyt itselläkin ihan eri tavalla ohjaamiseen keskittymiseen, kun ei tarvitse käyttää kaikkea energiaa siihen, että miettii pysyykö se koira paikalla vai ei kun selkänsä kääntää...

Mutta siis... kivat treenit mukavassa seurassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti