sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Tottikset oravahäiriössä


Isyyslomaa ei vietelty... ;) vaan tänään suunnattiin cittarille holskutottiksiin. Paikalla oli mukavasti taas holskuväkeä ja aurinkokin paistoi. Koirina mukana olivat kaksi pitkistä Sumu ja Romeo, kaksi lyhkästä Carma ja Kirsikka sekä näiden lisäksi Tanjan Ansku-collie.

Romeon kanssa tein paikkamakuuta ja muutamia kontaktihäiriötä Hannan opein ja muutaman askeleen seuraamista.

Paikkamakuut (ryhmäpaikkamakuu ja ihmishäiriö tai oikeastaan oravahäiriö...) menivät Romeolta hyvin lukuunottamatta sitä, että Romeo kiepsahti aina lonkalleen, vaikka korjasin muutaman kerran paikkaa. Treenikaverit olivat sitä mieltä, että Romeolla on  jumeja, joten sen on parempi olla tuossa asennossa. Jumit näkyvät kuulema myös Romeon seisoessa. Täytyypä varata aika hierojalla mahdollisimman pian, kuten tarkoitus on jo pitkään ollutkin.

Mutta siihen paikkamakuuseen. Eli ensin tehtiin ryhmäpaikkamakuu. Keskellä makasi collie Ansku, toisella puolella Sumu ja toisella Romeo. Romeo pysyi maassa hyvin ja levollisen oloisena vaikka Ansku-collie onkin Romeolle entuudestaan täysin vieras koira. Romeo ei edes juuri katsonut sivulle. Ainoa harmi tuo lonkalle meno, muuten kelpo suoritus. Palkkasin välillä. Aika joitakin minuutteja.

Toinen paikkamakuu tehtiin ilman koirahäiriötä, ihmishäiriössä tai oikeastaan häiriönä oli Tanjalla narussa oleva pehmo orava! Tanja vingutteli, pyöritteli ja veti hihnassa oravaa Romeon nenän edestä useita kertoja. Tämä oli Romeolle jo huomattavasti edellistä harjoitusta haastavampaa ja kaksi kertaa jouduin palauttamaan maahan kun vinkuva orava sai Romeon nousemaan lopulta ylös. Hyvin pysyi kuitenkin maassa häiriöön nähden ja Romeo yritti näyttää urheasti mahdollisimman väliinpitämättömältä, "kyllä mä tiedän, että tuo on valeorava, oikeet hyppii puissa-ilmeellä."En edes katso sitä, en katso... jos nyt kuitenkin pieni vilkaisu vaan, vau..." -> nousee seisomaan ja kurottelee kaulaa mahdollisimman pitkälle oravaa kohti :D Pääsin kuitenkin palkkaamaan hyvästä suorituksesta ja loppua kohden päätti selvästi unohtaa koko oravan. Hieno poika. :)

Häiriötreeniä Hannan opein. Anna teki häiriötä mm. kutsumalla koiraa ja pyörimällä ympärillä ja palkkasin aina kun oli hyvä katsekontakti. Kontakti pysyi hyvin ensimmäisessä harjoituksessa, mutta käsikin oli unohtunut taskuun. Kädet sivulla, kontakti katkeili taas helpommin toisessa harjoituksessa. Palkan ja kehun oikea-aikaisuuden kanssa saa olla tosi tarkka, että kehu tulee juuri silloin kun on hyvässä katsekontaktissa, eikä pää ole esim. kääntymässä juuri muualle....

Mukavat treenit taas. Kiitos treenikavereille. :)

2 kommenttia:

  1. Tanja on kertonutkin, että käy välillä teidän holskutreeneissä. Tanjan Kirsikka on Karman sisko :)

    VastaaPoista
  2. Joo, näin muistinkin. Kivan oloinen koira tuo Kirsikka ja osaltaan selvensi mulle taas omia tulevaisuuden suunnitelmia. ;)

    VastaaPoista