maanantai 9. huhtikuuta 2012

Hieno koira!

Tänään oli maanantaiseen tapaan Jatin agitreenit. Aiheena tänään oli kontaktiesteet. Harjoiteltiin keinua, puomia ja A-estettä, sekä tehtiin ohjureiden ja verkkojen avulla keppejä. 

Keinua harjoiteltiin niin, että apuohjaaja oli hihnan päässä ja keinun heilahtaessa alas, estettiin keinua kolahtamasta. Huomasi kyllä, että keinun tekemisestä on Romeolla pitkä aika. (lähes vuosi!) Romeo putoili alastulossa muutamia kertoja kun meni alkuun keinun aika roheesti... hups, tää heilahti. :( Ei kyllä itse ollut näistä horjahteluista moksiskaan. Romeo on siitä hieno koira, että se ei juuri samoja virheitä toistele, vaan seuraavalla kerralla korjaa hyvin. Muutama toisto ja keinu alkoi sujua jo kivasti. Täytyy harjoitella tätä nyt apuohjaajan kanssa mahdollisimman paljon, jotta saadaan keinusta paljon hyviä kokemuksia.

Keinukontaktilla Romeo istui rauhassa ja pysähtyi kun seinään kun sanon odota, kuten aina alastulokontakteilla... Olen jättänyt ilmeisesti alitajuntaisesti jonkun ns. valumisvaran, mutta kun Romeo ei valu yhtään, se jää tästä syystä välillä vähän turhankin ylös istumaan... Mukava kuitenkin, että pysähtyy hyvin.

Puomi sujui myös hienosti. Romeo kiipesi innokkaasti, ei lähde kuitenkaan liikaa rynnimään, vaikka vauhtiakin on ja malttaa stopata alastulokontaktilla. Ei oikeastaan mitään parannettavaa tässä.

A-esteen kanssa ei myöskään ongelmia. Tykkää kiivetä ylös ja malttaa tulla rauhassa alas ja pysähtyä. Tämäkin oikein kivaa tekemistä. :)

Kepeissä oli tänään verkkojen lisäksi ohjurit. Verkot oli vedetty kauemmaksi kepeistä tarkoituksena häivyttää niitä pikku hiljaa pois. Alku pujottelu sujui hyvin, sitten keppien keskivaiheilla Romeo pomppasi ohjureiden yli ja kadotti sen jälkeen rytmin ja meni vähän mistä sattui. :/ Otin uudelleen ja jarruttelin hihnalla kun yritti pomppia ja tämä auttoi taas löytämään oikean tavan pujotella ja rytmin. Heti kun hihna otettiin pois ja vauhti nousi, sama pomppinen ohjureiden yli alkoi uudelleen. Otin taas hihnan jarruksi. Hihnan kanssa malttoi pujotella rauhallisemmin ja meni hyvin joka välin. Romeosta näki selvästi (korvien asennosta ja hidastamisesta) kun pompun kohdalla sanoin sille jotaikin höpö höpö-tyyppistä, että se selvästi rekisteröi tämän ja varmaan tiesi, että tässä kohtaa meni joku väärin.

Vein välillä koiran tauolle ja otin kepit vielä lopussa ohjaajan kanssa uudelleen, koska ne tuntuivat kerran takkuavan. Nyt "kuollut" lelu odotti keppejen päässä palkintona, itse ohjasin sivulta ja ohjaaja piti hihnasta jarruna jos aikoo pomppia yli... Mitä vielä, poitsu oli selvästi sisäistänyt asian tauon aikana, ;) koska tämän jälkeen pujotteli kaikki kepit ohjureiden kanssa hienosti yrittämättä enää pomppia. Tein vielä toisen kerran kepit ilman hihnaa ja nyt homma näytti jo todella hyvältä. Tähän oli hyvä keppitreenit päättää tältä erää. :)

Loppuun tehtiin vielä "pientä kivaa" koirille, eli esteinä putki-pussi ja ohjauksia molemmin puolin. Ohjaaja sanoikin, että keinut ja ns. vaikeat esteet, kannattaa ottaa aina treenien alkuun ja lopettaa treenit johonkin mukavaan ja koiralle helppoon ja kivaan juttuun.

Olen tyytyväinen Romeon tämän päiväiseen treeniin. Kuten ohjaajakin sanoi noista toistoista, että agissa Romeo kestää hyvin toistoja ja tekee koko ajan hyvällä vietikkyydellä, joten sen kanssa on tätä lajia kyllä ihan mahtava treenata..

Mukavat treenit taas. Nyt täytyy alkaa katsomaan tarkemmin webbikamerasta mitä Djennan pentulaatikkoon kuuluu. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti