sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Jatilla treenaamassa

Tänään on ollut Romeolla varsinainen touhupäivä. :) Aamulla jäälenkki koirien kanssa. Vapaana kirmailua edes takaisin. Sitten ajeltiin holskujen tottiskoulutukseen cittarille. Tottiskoulutuksessa ei tehty Romeon kanssa hengailua kummempaa, koska tarkoitus oli säästellä koiraa treenien jälkeen alkaviin agilityharkkoihin. Romeo sai tutustua Kukkasen Liisan Trina-holskuun ja kovastihan Trina olikin Romeon mieleen... (...kuten kaikki naiset ;))

Romeo sai myös tehtäväkseen esittää koiraa, joka pyyhkäisee tarralapun päästänsä tassullaan. Liisa tarvitsi tämmöisen kuvan johonkin juttuun Koirafanitus-lehteen, joten Romeo sai tästä hyvästä tarran päähänsä. Alkuun tarra ei häirinnyt Romeota millään tavalla. Romeo istui hyvin tyytyväisesti tarra päässä :D, joten tarra vaihdettiin isompaan. Lopulta tuulessa lepattava tarra alkoi jo vähän häiritä Romeota ja tarvittava pyyhkäisykuva saatiin. :)

Jatin hallilla sitten ihmettelin missä kaikki ryhmäläiset ovat, kun muita ei näkynyt. No, muutaman soiton jälkeen selvisi, että kukaan ei ollut ilmoittanut aikataulumuutoksesta mulle, joten olin tunnin etuajassa. :( No, ei nyt kuitenkaan niin paha juttu sinällään, koska sehän tiesti sitä, että oli kokonainen tunti aikaa treenata hallin esteillä yksin. Ja mehän treenattiin!

Tein mm. puomia, putkea, rengasta ja otin muutamia aitoja. Puomin Romeo suoritti joka kerta rauhallisesti ja pysähtyi hienosti kontaktille istumaan ja odottamaan vapautusta. Missään vaiheessa ei pyrkinyt rynnimään puomilla. Oikein hyvä! Renkaan Romeo hyppäsi innolla, eikä  mennyt vääristä väleistä. Putki on aina ollut Romeon lemppari ja sinne mennään aina täysillä sukeltaen. :) Kivan näköistä tekemistä Romeolta.

Välissä pidin taukoa ja käytiin Romeon kanssa pissalenkillä hallin läheisyydessä.

Ennen omien treenejen alkua, laitoin Romeon paikkamakuuseen hallin reunalle. Saatiin ihan huippuhäiriöpaikkamakuu kun esteitä Romeon edessä teki joku ihan järkyttävää vauhtia pinkova bortsu. En taida olla koskaan niin vauhdikasta menoa nähnyt ainakaan näin livenä. :O Romeo pysyi hienosti paikallaan, seuraten sekin ihmeissään tätä vauhtitykkiä, joka pyyhkäisi välillä hyvinkin läheltä...

Ohjatut treenit alkoivat sitten ja niissä harjoittelimme puomin alastulokontaktia, rengasta, keppejä ja tehtiin muutamia peräkkäisiä esteitä. 


Kepeissä oli tänäänkin verkot ja ensimmäistä kertaa Romeo ei pyrkinyt hyppäämään niiden yli, vaan pujotteli kaikki 12 keppiä ihan sika hienosti! Jes! Ohjaaja sanoi, että katse on Romeolla koko ajan hienosti eteenpäin ja sillä on selvästi nyt ajatus mukana hommassa. Viimeinkin se tajusi, että helpommin kepit sujuvat pujottelemalla kuin yrittämällä mennä verkkojen yli. :P Tein useamman toiston ja joka kerta sujui, joten nyt se on selvästi oppinut homman idean. Hienoa! Olin alkuun aika varma, etteivät verkot sovi Romeolle keppien opetukseen, mutta näinpä se vaan niillä oppi tän jutun ja vieläpä aikas nopeasti. :)

Rengasta tehtiin parin kanssa. Eli renkaan kummassakin päässä tuli palkka. Idea tässä on, että koiralle tulee renkaasta mahdollisimman mukava kokemus sen saadessa paljon palkkaa siitä. Romeo hyppäsi  ilmavasti ja innoissaan. Ollessani apuohjaajana toiselle koiralle, toinen uroskoira karkasi kentän reunalla makaavan Romeon luo ja sai murahtaen lähdön pois... Harmi sinällään, että Romeo sai tuosta ikävän kokemuksen. Oli selvästi kovin hämillään tuon jälkeen. :( En nähnyt tarkkaan tilannetta, mutta eipä siinä murahdusta kummenpaa ollut ja toivottavasti Romeo unohtaa tuon, eikä jää jatkossa kyräilemään tätä kyseistä koiraa.

Puomin alastulokontaktit sujuivat hyvin. Jo vähän väsynyt koira nakotti nätisti paikalla odottamassa vapautusta. Oikealta ohjaaminen, (koira on oikealla puolella, kun se yleensa aina muuten esim. tottiksessa on vasemmalla puolella), alastulokontaktille on jotenkin hankalampaa kuten se puoli muutenkin ohjauksessa. Harjoittelin myös A-esteellä alastulokontakteja.

Kipaisin myös viereisellä tyhjällä kentällä tekemässä rataa, jotta Romeo sai taas viilettää vauhdilla. Mukava oli sitä ohjata ja intoa riitti. Tehtiin valmiin radan yhteydessä myös pöytä, jonne R hyppäsi innolla ja istui aina vapautukseen asti.

Loppuun vielä ryhmäläisten kanssa kolme aitaa, jotka olivat vähän kaarevasti kentällä. Hypyt olivat hyviä, mutta muutaman kerran Romeo meinasi lähdössä varastaa ja sain karjaista, jotta muisti taas odotella lupaa. Muutaman tiukistelun jälkeen istui sitten kyllä nätisti lähtölupaa odottamassa, vaikka tein häiriöksi muutamia valelähtöjä. :)

Lakas Loomeo oli jälleen melkoinen murunen! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti