lauantai 25. helmikuuta 2012

Ekat ilmaisutreenit

Tänään oltiin holskujen hakutreeneissä ja otettiin Sumulle ja Romeolle pelkästään ilmaisuja. Sumu oli vallan pätevä taas tänään ja ilmaisi hienosti haukkuen myös kaivinkoneen katolla makoilleen maalimiehen. :)

Romeolle oli alkuun tarkoitus ottaa rullan kanssa ilmaisua, mutta kun rullaa ei sitten saatukaan treeneihin, otettiin ensimmäiset ilmaisuharjoitukset lelujen avulla. Ei siinä mielessä paras mahdollinen harjoitus, koska Romeo on tottunut lelujen kanssa "pelaamaan" ja mälväämään niitä, joten nättejä ns. rullaluovutuksia en niiden kanssa edes yrittänyt hakea. Pääasia olikin tässä ekassa ilmaisuharjoituksessa, että "rulla" palautui maalimieheltä.

Maalimiehet menivät riviin ottaen jonkin verran etäisyyttä toisistaan ja lähtettelin Romeolta ukolta toiselle. Välipalkkana leikitin lelulla, jonka kulloinkin toi. Tehtiin kaksi tämmöistä samanmoista settiä kolmen maalimiehen kanssa toisten koirien treenatessa harjoitusten välillä. Eka setti meni Romeolta hyvin ja toinen sitten ei. Mikä onkaan taas tämän opetus..? ;)

Ensimmäisellä kerralla pistot olivat suht suoria, eikä R pyrkinyt viereiselle maalimiehelle vaan meni hyvin sinne minne sen lähetin. Palautuksetkin olivat  kohtuullisen mukavia. Romeo tuntui hoksanneen nopsaan homman idean.

Toisessa setissä Romeo karkasi ensimmäisellä sivuun ja meni väärälle maalimiehelle ja hämmentyi kun ei saanutkaan lelua tältä ja sekottui vielä enemmän kun kutsuin koiran pois. Sen jälkeen homma vähän hajosi käsiin ja päätettiin paikata tilanne ottamalla loput ukot yksitellen. Tämän jälkeen Romeo sai taas homman jujusta uudelleen kiinni, vaikkakin oli hämmentyneen oloinen, että mikä tää juttu nyt oikein on.

Kokeilin myös lelujen sijaan ruokapalkkaa, jotta kierrokset laskee ja keskittyminen paranee. Tämä seuraava voisi toimia Romeon kohdalla parhaiten: Kolme ukkoo, välipalkkana pieni nami, heti menox ja viimeisen jälkeen wuballa revittely. Eli aivan samoin kun me esineruudussakin edetään. Erona vaan oikeastaan esineiden sijaan rullan tuonti.

Ihan tyytyväinen olen Romeon ekoihin ilmaisutreeneihin, vaikka paljon on työtä, ennen kuin saadaan ilmaisu kuntoon. Helpommalta tuntuu tuon haukkuilmaisun opettelu, ainakin rullaharjoittelun tässä vaiheessa, mutta Romeolle sopii mielestäni paremmin rulla. Jarmo kertoi omista tervuistaan, joiden rullailmaisussa tuli vaikeuksia siinä vaiheessa kun piti lähteä metsässä toista kertaa ukolle, eivätkä koirat enää syttyneet tästä riittävästi. Katsellaan miten homma lähtee tästä etenemään.


Hyvä rulla?

Tullessa käväistiin Biltemassa katsomassa irrallista kaasujohtoa, josta saisi sopivan rullan treeneihin. Ei löytynyt, tai siellä oli sellaisia johtoja, jossa oli muita osia mukana ja hintakin oli sitten sen mukainen. Voi vinkata millainen olisi hyvä rulla. Tarttee saada sellainen ensi lauantaihin mennessä.

Tässä videota treeneistä.

4 kommenttia:

 1. Täältä on hyvä käydä lukemassa mistä jää paitsi. :D Täytyykö rullan olla juuri kaasujohtoa vai käykö esim. pätkä letkua? Jos ootte huomenna treenaamassa, niin voisin tuoda pari näytettä. :)

  VastaaPoista
 2. Mukavat treenit oli taas tänään ja tehtiin tosiaan vaan noita ilmaisuja. :)

  Tuo vaan, jos jotain löytyy. :)Puutarhaletku tms. pehmeä letku ei ole hyvä, kun Romeo mielellään pureksii niitä. Tuo paremmin jos kannettava on kova, eikä sovellu mälväämiseen. Meiltä löytyy mm. pesukoneen vesiliitäntäjohto, jota ajattelin kokeilla tai sitten tommonen bensaletku voisi olla hyvä... :D

  VastaaPoista
 3. Hauskan näköistä touhua, koira tykkää. Ja mahtava musavalinta videoon, tulin siitä erittäin hyvälle tuulelle!

  VastaaPoista
 4. Ilmaisutreenit ovat mukavia. :)

  Kivempi joku musiikki kun kova tuulen kohina... valikoima on vaan hyvin suppea kun tekijänoikeudet rajoittaa mitä voi laittaa, joten aika paljon samoja biisejä joutuu käyttämään. :(

  VastaaPoista