sunnuntai 21. marraskuuta 2010

Vuosi 2010 & tavoitteet


Sulanmaan lajit ovat nyt sitten tauolla ja sitä myöten motivaatio muuhun treenaamiseen täysin kateissa. :( Toko/tottis ei vaan jaksa nyt yhtään innostaa. Plaah... ja kevääseen on niii-in pitkä aika. Yritän ryhdistäytyä. Tätä kirjoittaessakin pitäisi olla porukkatokossa...

Palataanpa tälle vuodelle asetettuihin tavoitteisiin ja vetäistään vuosi karkeasti pakettiin. Tavoitteet tälle vuodelle olivat;

  • yhteiskuntakelpoinen koira
  • startti mejässä 
  • tokon perusteet kuntoon ja niiden vahvistaminen
  • jokunen näyttely

Yhteiskuntakelpoinen koira?
Ihan hyvällä mallilla ollaan ja paljon on menty tässä asiassa eteenpäin. Remmirähjääminen on saatu lähes loppumaan, pientä kuumenemista ajoittain joillekin koirille, mutta ei missään tapuksessa entisen veroista. Varauksellisuus vieraita ihmisiä kohtaan on selvästi vähentynyt ja koira on tasapainoisempi ja paljon rennompi. Johtajuus on kunnossa. Suhtautuu lähinnä uteliaasti vieraisiin ja useimmat ovat jopa siitä ihan mukavia.

Kotioloissa tuo on aina ollut luotettava ja avoin koira... ja on sitä edelleen. :)

Kaikkinensa Romeo on oikein kiva koira.

Startti mejässä?
Meni yli odotusten. Kaksi ykköstulosta avoimessaluokassa ja nousu voittajaluokkaan. :) Voisko parempaa enää toivoa?

Tokon perusteet kuntoon ja niiden vahvistaminen?
Ihan mukavaa tekemistä ajoittain. Pitkäjännityneisyyttä ja keskittymistä pitäisi saada paljon lisää ja minulle motivaatiota harjoitella Romeon kanssa enemmän. Lyhyttä ja kivaa treeniä mahdollisimman usein niin elukka toimii hyvin. Makkaranpalan takia Romeo ei jaksa toistoja kovinkaan paljoa ja hauskuus katoaa jos treenaa liikaa kerralla. Ruokakuppi tulee päivittäin aina tokoilun myötä ja siinä näkee miten taitava koira Romeo on kun palkka on riittävän motivoiva. Nyt on joku tökki päällä ja toko ei yksinkertaisesti kiinnosta yhtään... :(

Jokunen näyttely?
Tuli tehtyä ja ihan kivastihan nuo menivät. Holskujen erikoistuomarilta EH ja kivat arvostelut kaikkinensa kaikilta tuomareilta. Ainoa miinus tuntuu olevan tuo kehäkäytös, joka sinällään on oikein hyvää, mutta koira on ryhditön ja juuri sen näköinen, että olisi missä tahansa muualla ennemmin kuin kehässä ja sen luontainen uljaus on poissa. Täytyisi tähän alkaa kai panostaa enemmän.

Muuta
Tutustuttu agilityyn ja opeteltu esineruutu. :) Sisäharjoittelun mahdollisuutta agiin ei meillä talvella ole, ainakaan toistaiseksi, joten ensi kesänä viimeistään jatketaan tätä.

Esineet menevät Romeolta hienosti ja tämä laji viehättää. Tätä jatketaan myös.

Vuosi 2011


Terveystuloksia
Lonkka-,selkä- ja kyynärkuvat otetaan alkuvuonna.

Mejä
FI JVA-titteli Romeon nimen eteen... Voi olla, että on liian suuri pala haukattavaksi, mutta pitähän meilläkin joku kunnon tavoite olla.;)

Toko/tottis
Jatkamme harjoittelua, ei tavoitteita tämän suhteen... katsellaan mitä tuleman pitää.

Esineruutu
Tarkoitus olisi, että esineruutu menisi Romeolta kuten sen kuuluu pk-kokeessa mennäkin.

Agility
Sopivassa määrin harjoitellaan ja silloin kuin siihen tilaisuus tulee. Tämä on hauskaa!

Näyttelyt
Jatkamme näissä käyntejä. Etsimme iloisuutta ja enemmän rentoutta kehiin. Siinä tavoitetta, jospa sitten alkaisi niitä erijäkin tulla.

Täydennetään listaa tarvittaessa. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti