torstai 18. maaliskuuta 2010

Tokokurssilla


Tokokurssilla, osa 3

Väsynyt emäntä, energinen koira ja kova lumisade tuulen kera. Ei kovin hyvä yhdistelmä tokotreeneihin. :/

Harjoittelimme noutoa eri tavoin. Se on jostain syystä nyt kovin ongelmallista Romeolle, vaikka on aiemmin sujunutkin ihan hyvin. Sen lisäksi meidän "koutsi" katsoi meidän seuraamista.

Nouto ei toimi nyt millään tavoin. :/ Romeo lähmää kapulaa suussaan, pudottelee sitä, eikä tuo sitä enää edes perille. Vaihdoimme taktiikkaa ja palkaksi siankielen sijaan narupalloa, joka sekin hajosi kesken treenien... :( Mutta kun ei. Kapulan tai dummyn pureskelu kiinnostaa nyt Romeota enemmän kun sen tuonti. Jatkossa tuo lähmääminen on ehdottoman kielletty ja siihen pitää puuttua nyt kovemmin eli kieltää kokonaan. Läksyksi saimme harjoitella noutoa sisällä niin, että koira esim. nurkkaan, tuo-käsky ja kun koira ottaa kapulan suuhun niin nami tilalle ja kehu. Laiha lohtu, myös kouluttajan koiralle oli yksi vuotiaana tuollainen vaihe, että jo osattu nouto meni vähän takapakkia.

Teimme myös ohjattua noutoa eli vein Romeon kanssa dummyn kentän reunalle maahan ja innostin sitä sanoin samalla dummysta. Palasin koiran kanssa kentän keskelle niin, että koira oli selkä dummyyn päin ja itse olin koiraan päin. Käsiohjauksella tuo-käsky ja koira hakemaan dummya. R. lähtee lumi pöllyten ja menee tosi lujaa dummyn luo, mutta siihen se hyvä osuus sitten loppuukin. Romeo alkaa pureksia dummya ja viskoo sitä suussaan. Tulee aika lähelle mutta viime hetkellä saattaakin kääntyä pois päin, eikä siis luovuta dummya/kapulaa niin, että pääsisi palkkaamaan kunnolla hyvästä suorituksesta.

Lentävällä pallolla palkkaus onnistui kerran kouluttajalta hyvin, mutta jotenkin huonosti tuo nouto nyt sujuu. Syyksi mietittiin sitä, että Romeo on saanut leikkiä paljon pallolla viime aikoina yksikseen ja on saanut lähmiä palloa suussaan, kun ollaan kuljettu paljon jäällä. Nyt leluilla leikkiminen tehdään vaan ja ainoastaan minun kanssa. Leluvalikoimaa on myös syytä uusia. Täytyy soppailla kunnolla tuolla Tampereen Kv:ssa ensi viikonloppuna. :) Varsinkaan kun en uskalla (enkä kehtaa) jäädä kehän reunalle norkoilemaan kun tuo possu menee kehään... Se on siis oikein hyvä aika suunnata myyntikojuille.

Seuraaminen sujui ihan ok, minun käsi saa olla ylempänä ja laskea vaan palkatessa alemmaksi, jolloin koira ei kurottele namia kädestä. Hyvä-sanan saa unohtaa välistä, seuraa-käsky johon on yhdistetty palkka, riittää oikein hyvin kehuksi koiralle. Eli ei muuta kun reeniä, reeniä vaan...

Muuten Romeo on käyttäytynyt todella mallikkaasti esim. tuolla jäällä, jossa olemme liikkuneet viime aikoina päivittäin. Se ei lähde muiden jäällä liikkujien, kuten hiihtäjien tai moottorikelkkojen perään, vaan uskoo hyvin käskyä "ei mene." Eilen jäällä se tuli hyvin testattua kun isäntä tuli jäälle myöhemmin ja Romeo ei vielä tuntenut kaukaa lähestyvää hahmoa. Romeo katsoi minuun pyytäen lupaa ja odottaen mitä sanon. Vasta vapaa-käskyllä se ampaisi täysiä isännän luo. Ihana mussukka se vaan on. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti