maanantai 4. tammikuuta 2010

Katse tulevaisuuteen!


Kevään tokokurssi
Uusi vuosi ja uudet kujeet...
Ollaan ilmoittauduttu Romeon kanssa koko kevään kestävälle tokokurssille, joka alkaa helmikuussa. Toivottavasti mahdutaan mukaan. =)
Kurssi on tokon starttikurssi - soveltuu pennulle/nuorelle koiralle, joilla tavoitteena toko harrastuksena & kisalajina- kontaktia, leikkiä, yhteistä kieltä, palkkaa, motivaatiota... - liikeosina esim. seuruu, stopit, nouto, kaukot, ruutu, hyppy, paikallaolot...

http://www.elisanet.fi/nanajakit/TrainingTracks

Eli lähdetään harjoittelemaan tokonperusteita kuntoon. Olin Romeon kanssa syksyllä samalla yhden kerran tokokurssilla, jossa harjoiteltiin juuri noita samoja asioita. Opetustyyli on yksilöopetusta, jossa koira sai olla vapaana ja sekä Romeo, että minä nautimme opetuksesta kovasti.
Hyppy, ruutu ja stopit olivat meille ihan uusia juttuja, mutta Romeolle tämänkaltaiset "vauhtiliikkeet" sopivat paremmin kuin hyvin ja niiden treenaminen on hauskaa. =) Koko ajan näki, että Romeolla oli harjoituksissa kivaa ja samalla se myös oppi paljon uutta.
Tokon porukkatreeneissä käymme myös lähinnä häiriötreeniä saadaksemme. Ei ehkä ihan joka viikko kuitenkaan, jos kurssille päästään mukaan. Kotona tehdään ahkerasti töitä tokon saralla. =)

Noutoa dummylla
Hankin Romeolle oman dummyn koska porukkatreeneissä jätkä sai sellaista kerran lainata ja se oli Romeosta ihan ihQ... =)

Eilen tein pitkästä aikaa muutaman noutoharjoituksen jäällä Romeon kanssa tällä dummylla. Ensimmäisellä kerralla pakkoravistukset, tappopuraisut ja dummyn viskomiset oli ihan pakko tehdä ennen palautusta... :/ Muuten pudotti dummyn ennen aikojaan ja oikeen hyvää suoritusta ei saatu. Kova pakkanen haittasi vähän harjoittelua, lähinnä siis minua, ilman paksuja rukkasia kun kädet meinaa paleltua. Palkka tuli purkista ja oli whiskasta. Täytyy palata tähän treeniin taas pian.
Muoks! Illalla...
Tänään illalla nouto dummylla sujuikin jo selvästi paremmin. Elukka tietää, että kahden metrin päähän dummyn pudotus ei kelpaa mammalle, vaan on tuotava perille asti. Tänään tuli hyvin jalkojen juureen ja siihen lopetus. Hyvä! =)
Seuraaminen
Seuraamista otettiin myös lenkillä. Kivasti sujui sekin nälkäisellä koiralla. Frolic-nappulat nameina tänään. Ihan hyvä makupala eikä sotke ja maistuu =). Käsi pysyy vartalossa kiinni ja koiran paikka aika ok. Väliin hiukan poikittaa.

4 kommenttia:

 1. Mukavia treenihetkiä teille uudelle vuodelle! Romeo kantaa kyllä nimeään hyvin, komea junnu :) Iines-holskun sivuilta huomasin teidän blogin, kävit vissiin meidän blogissa pyörähtämässä?

  - Minna & Kita

  VastaaPoista
 2. Kiitos, samoin Teille. =)

  Iineksen blogin kautta eksyin tosiaan ihailemaan Kitaa ja lukemaan teidän treeneistä. Mukavanoloinen koira tuo Kita. =)

  VastaaPoista
 3. Romeosta on kyllä kasvanut mielettömän komea nuorimies ! :o

  Saanko muuten udella mitä Romea teillä syö ? Meillä on ollut vähän ongelmaa noiden ruokamerkkejen kanssa kun Mosku on nuorena Hollannissa syönyt vain raakaa ruokaa ja mielenkiinnosta haluaisin udella mitä Romea syö.:-) Sillä on turkkikin niin upeassa kunnossa !

  Oikein mukavaa Uutta Vuotta koko poppolle, toivottavasti saatte Nonon kuntoon !

  Terv;
  -Veera & Mosku

  VastaaPoista
 4. Kiitos! =) Pakko sanoa kun näin tuon Romeon Petu veljen loppiaisena, että aika turkiton tuo Romeo sen rinnalla vielä on...

  Meillä kaikki koirat ovat puoli tai pitäisikö sanoa lähes kokonaan barffaajia. Suurin osa koirien ruoasta on raakaruokaa joka maistuu erittäin hyvin luineen päivineen. Kuivamuonaa syövät sitten harvemmin, merkkiä vaihdellen.

  Kannattaa perehtyä barffiin erityisen huolella ennen aloittamista, jotta esim. kasvisten osuus ym. on riittävän suuri...

  Kaunis koira tuo Mosku. Katsoin kuvia hoslkupalstalla. Rapsuja Moskulle ja hyvää alkanutta vuotta Teillekin! =)

  VastaaPoista