tiistai 29. joulukuuta 2009

Leikki ja lepo


Leikki
Murkkuikä on Romeolla nyt vahvana ja ollaankin Romeon kanssa keskitytty muun treenamisen sijaan enemmän tavoitteelliseen leikkimiseen ja suhteen vahvistamiseen. Tavoitteena on saada ja ylläpitää mahdollisimman hyvä suhde koiraan ja iloinen meininki. =)

Rentouttavia lenkkejä metsässä ja jäällä ja paljon leikkiä. Siinäpä meidän touhuamiset viime aikoina. Erittäin toimivaa ollut siinä mielessä, että Romeo on hyvin iloinen koira joka raahaa leluja revitettäviksi ja heiteltäväksi ja joka nauttii ihan täysillä yhdessä leikkimisestä . =) Mamma on muutenkin ihan super... Tosi hyvä fiilis tästä! Tähän yhdistettynä riittävä lepo ja rauhoittuminen, niin oikein hyvää tuntuu tekevän nuorelle hollantilaiselle.

Leikki ennen
Muutos leikissä esim. alkuaikoihin on nähtävillä siinä, että Romeo kyllä silloinkin leikki mielellään leluillaan, mutta enemmän yksin. Heitteli esim. palloa itselleen ja nautti selvästi siitä. Leikki kanssani ei oikein kiinnostanut ja leluja ei tuotu minulle. Koulutuksen kannalta tämä ei ole toivottavaa. Muutos tapahtui heti kun opin itse, miten leikitän koiraa oikein ja otimme mukaan mm. rajut taisteluleikit ja annoin Romeon voittaa niissä. Kahden terrierin omistajana kun olin täysin unohtanut, että sellaisiakin leikkejä on... tai, että niitä saa leikkiä. ;).

Leikki nyt
Nyt Romeo kulkee leluineen perässä ja suorastaan kerjää minua leikkimään yhdessä. Superlelut eli kaikki parhaat ovat myös leluja, joilla voi leikkiä ainoastaan minun kanssa, joten ne eivät ole edes muuten saatavilla. Lelulla palkkaaminenkin toimii nyt paremmin kuin ennen ja esim leikki voisi olla jo hyvin motivoiva palkkaus muussakin koulutuksessa. Ilman leikkiähän koiran kouluttaminen ei suju, joten tosi suuri merkitys tällä asialla on.

Koppi
Opetin tänään Romeolle niin hyödyllisen tempunkin kuin "koppi". Siitä tuli heti Romeon lempparitemppu. =) Ensin toinen lumipaakku lentoon ja Romeo tietty perään. Näin saan sen kauemmaksi itsestä. Sitten toinen lumipallo ilmaan ja huuto "koppi" jolloin Romeo syöksyy palloa vastaa ja nappaa pallon ilmasta suuhun. Joo... Täytyy sanoa, että hyvin jaksaa jätkä toistoja. Kun asia on riittävän mieleinen, koira on täysin väsymätön. Lisää, lisää...
Ihana elukka tuo holsku. =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti